Fra Frankenstein til holdbar harmoni

Af Dorte Toft 0

Vil det nogensinde blive muligt for en virksomhed at købe IT på samme måde som for eksempel en lastbil. Altså helt færdig, lige til at dreje nøglen om, og i stand til at køre, uanset om benzinen eller pedalen kommer fra A, B eller C, og hvor et årligt eftersyn er nok i hvert fald de første fem-syv år?
I min klumme i Berlingske Tidende i dag beskriver jeg, hvorledes IT-installationer typisk stykkes sammen, også fordi det kniber med væg til væg dækning (alle hardwareenheder, al basissoftware såsom styresystem, databaser m.v.) Resultatet bliver en sammenrimpet Frankenstein – et monster, der får gjort ganske meget opmærksom på sig selv grundet alt det bøvl samspillet mellem de forskellige “lemmer” foranlediger.
Dagens situation gør det muligt konstant at få føjet seneste nye og måske billigere teknologiske landvinding til, hvad enten det er hardware eller software. Men indimellem ser vi software, der forudsætter ny og stærkere hardware, så enheder, der ellers fungerer stabilt og godt må skiftes ud.
Men altså. Kan en it-installation mon en gang blive som en lastbil eller en Boing 747, eller er det usandsynligt?

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info