Skråt op med konsensus

Af Dorte Toft 0

Den provokerende overskrift står på min klumme på bagsiden af Berlingske Business i morgen, den 24. april. Klummen handler om problemerne med fusioner, men især it-mæssigt, hvor det typisk virkelig brænder på.
Den aktuelle anledning er, at Danske Bank har gennemført, hvad der ser ud til at være en perfekt fusion på it-fronten. De to opkøbte irske banker blev i påsken flyttet over på den danske it-platform, og flytningen involverede omkring en million kunder.
Banken strategi hedder: En koncern, en it-platform. Og den hedder på sin vis også skråt op med konsensus, for fusioner skal ske hurtigt og relativt ukompliceret, men søger man konsensus, får man direkte kurs mod det modsatte, og de helt sikre vindere bliver it-leverandørerne og -konsulenthusene.
I klummen kommer jeg også ind på det, der kaldes Danmarks største it-projekt, sammenlægningen til storkommuner og regioner. Går de konsensussøgende strålende tider imøde? Hvad tror du?

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info