Sløvt nyt om Vista-arvtager Windows 7

Af Dorte Toft 1

Opdateret, 28. maj, kl. 12.15: Microsoftboss Steve Ballmer sagde på konference i går, at Windows 7 lanceres ultimo 2009. På konferencen blev demonstreret, at det kommende styresystem også tillader “touch”, altså berøring, som supplement til mus og tastatur. Og det er multitouch, så man for eksempel kan forstørre et foto ved at “trække” med fingrene. Demo ses nederst i dette blogindlæg på cnet.com.

Windows 7, der bliver Vistas arvtager, kommer først på markedet ultimo januar 2010, og altså ikke – som rygterne har gået på – før. Og Windows 7 bliver ikke noget med en revolutionerende nyudvikling af selve Windows-kernen. Der bygges videre på Vista og på Windows Server 2008.

Dette er det mest faktuelle, der kom ud af et langt interview, som den store nyhedstjenest Cnet, havde med manden, der styrer Windows-udviklingen Steven Sinofsky.

Fordelen ved, at der bygges videre på eksisterende er blandt andet, at så løber man ikke endnu en gang i problemer med manglende “drivere” (programmer, der styrer printere og alskens andet tilknyttet), som det skete med Vista. Men nye funktioner? Det meldes der ikke noget ud om.

“Væk mig i 2010″, siger den kendte blogger, Robert Scoble, der oprindelig blev berømt, mens han bloggede hos Microsoft.

Han fatter i øvrigt ikke, hvorfor det stadig skal tage så lang tid at vække en sovende Windows-baseret pc, mens en Mac er klar på tre sekunder.

Vista har jo fået en masse kritik, men Microsoft selv oplyser, at det er en salgssucces på linie med Windows XP. Ifølge Microsoft er der p.t. solgt 140 millioner styk Vista, og dermed har folk fået et mere sikkert og mere energirigtigt styresystem, ligesom det alt i alt er blevet billigere for de mobile brugere.

Men Vista er en katastrofe, hævdes det på bloggen Microsoft Watch:

Microsoft seemingly has plenty of reasons to keep mum about Seven, starting with freezing Vista sales. The company claims 140 million Vista licenses shipped. But that number is deceptive. Based on interviews with analysts and enterprise IT managers, the majority of licenses are on new PCs where Vista is never deployed. Most businesses are stripping off Vista and using downgrade rights to install Windows XP.

By that measure, Vista is a disaster. It’s the Titanic hitting the only iceberg within 1,000 kilometers and sinking in five minutes. Windows customers waited three to nearly six years for Vista (depending on when they deployed XP). There should have been a wild rush for Vista. But the Vista, ah, view, was more stinking landfill than garden. People are selling their Vista homes and moving back to the XP neighborhood.

Jo, der er sport i, hvad der kaldes Microsoft-bashing, og det er svært at blive klog på, hvordan det egentlig står til.

1 kommentar RSS

  1. Af Thomas Stabell

    -

    Uden at have tal der kan underbygge det, vil jeg tro at de kopier Microsoft har solgt pt. er køby i form af en preinstalled installation på nye computere. Dermed kunne man godt fornemme at den egentlige brugermængde er langt lavere hvis hovedskaren af køberne ønsker at downgrade.

    Og uden at bashe Microsoft ydereligere, kan det undre mig at verdens største software virksomhed ikke har flere kort i ærmet. På samme tid, både pinligt og sørgeligt.

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info