Nyhedsavisen skuffet over sin netavis

Nyhedsavisen har problemer med sit netavis, avisen.dk, der ellers var udråbt til at blive landets førende medie-websted. Leverandøren, Hello Group, der er ejet af LundKenner, investor i Nyhedsavisen, klandres for miseeren i et blogindlæg, der er lagt på i dag af en af avisens egne it-kyndige, Jens Lykke Brandt.

Brandt blev sammen med en række andre it-kyndige ansat for et par måneder siden. På det tidspunkt troede Nyhedsavisen ifølge ham, at der var styr på avisen.dk, men det stod siden klart, at det er der ikke.

”Nogle opgaver var faldet ned mellem vores hidtidige leverandører og nogle ting flød derfor ganske enkelt,” skriver han på bloggen.

Lidt længere nede i teksten tilføjer han:
”Web-sitet er heller ikke noget, der imponerer – som IT-nørd er jeg en smule skuffet over vores leverandørers performance (og dokumentation af systemet)”.

Det er Hello Group, der står for selve webstedet.

”Vi må tage den kritik, der er,” siger investoren Morten Lund, medejer af LundKenner. Ifølge ham er Hello Group dog stadig inde som rådgiver, men der kan altså ikke længere skrives fakturaer ud på udviklingsarbejde.

Han undrer sig imidlertid heller ikke over, at avisen.dk ikke kom til at leve op til de bombastiske udmeldinger om avisen.dk, som også han selv stod bag.

”Hvis man bruger 99 procent af budgettet på bryllupskagen, og resten på hovedretten, så er der en årsag til at hovedretten skuffer,” siger Morten Lund med henvisning til, at Nyhedsavisens investering i avisen.dk kun udgør en meget lille andel af investeringen i papiravisen.

”Nyhedsavisen bliver nødt til at investere kraftigere i webstedet,” tilføjer Morten Lund, der er blevet bredt kendt herhjemme for at score stort som en af de tidlige investorer i succesen Skype. Skuffet lyder han dog ikke over, at Hello Group er sat på sidelinien.

”Vores investering i Nyhedsavisen bliver højprofitabel. Det kan være svært at se for mediefolk endnu, men jeg er overbevist om det,” siger Morten Lund.

Avisen.dk’s problemer er dog ikke overstået med, at Nyhedsavisen sætter egne folk på. ”Nørden”, som Jens Lykke Brandt kalder sig selv, må erkende fejl i egne leverancer. Dagens blogindlæg sættes således på for at forklare, hvorfor der i nat var store problemer med webstedet.

”Jeg har i nat prøvet at opdatere avisen.dk med nogle ret omfattende ændringer og det medførte desværre en del problemer; selvom vi selvfølgelig havde testet grundigt. Disse tekniske problemer medførte en del selvsving blandt bloggere, der troede, at vi med vilje havde fjernet muligheden for at kommentere hinandens blog-indlæg: det var selvfølgelig ikke vores intention,” skriver han.

Brandt bebuder i øvrigt et helt nyt ”look”, men først efter sommerferien.
”Min egen ambition er stille og roligt, at avisen.dk bliver den sejeste avis-hjemmeside i verden”, skriver han. Men han skriver også, at det kommer til at ske med en vis forsinkelse, blandt andet fordi Kristoffer Gravgaard, redaktionschef på Nyhedsavisen er væk. Ifølge tidligere presseomtale måtte Gravgaard gå efter uenighed om fremtiden for avisen.dk.

Så hvor ligger humlen begravet?
Har Nyhedsavisen ansat egne it-folk, fordi der skal spares. Som bekendt er ekstern hjælp på dette område langt fra billig, og selv om der nok er ydet en ”vennepris” fra medinvestorerne kan også denne være for høj? Og avisen har jo også måttet fyre journalister.

Eller er det for dårligt, det Hello Group har leveret for prisen?

Eller ville Hello Group, Lund Kenner og Kristoffer Gravgaard gå i en helt anden retning, end den som chefredaktøren David Trads og den administrerende direktør bag selskabet, der ejer Nyhedsavisen, Svenn Damm. Damm er i øvrigt en markant person, der i medierne er kaldt alt fra en fabelagtig strateg, til Brutalis og til en person med meget begrænset empati. Han kom fra en succes med gratisavisen Metro, og inden da fra Jyllands-Posten.

2 responses to “Nyhedsavisen skuffet over sin netavis

  1. Hej Dorte

    Bemærker netop at Jens Lykke Brandt (Avisen.dk) har ændret sit blog-indlæg efter dine kritiske spørgsmål.

    Endvidere er hans efterfølgende kommentar/indlæg som han udformede som svar på indlæget i din blog søreme også blevet fjernet.

    Værd at belyse? Det må du vurdere!

  2. Sært at netop en avis’ ledelse går i så små sko, at der udøves censur mod en blog. Fremover bør alle blogindlæg fra medarbejdere vel over marketingdirektøren:-)

Comments are closed.