Gates om den sære presse, myrer i diskdrev

Det er forbruger-it, der optager alle techbloggere og journalister, ikke business-it, selv om det marked er langt, langt større. Sådan lød konstateringen fra Bill Gates, da han for få dage side mødtes med en række kendte bloggere.

”Selv i Wall Street Journal, hvor man ville tro – jamen, dette er avisen, hvor man vil fortælle mig om business-computing, men nej. Det handler kun om forbruger-computing. Det er o.k., men gudsketakoglov for business-computing, for den side af sagen tillader os at prissætte vores forbruger-it super billigt og stadig er der penge til at betale lønningerne til alle de fantatiske forskere (Microsoft Reseach, red.)…,” sagde Bill Gates.

Hans udbrud kom i forbindelse med, at nogen igen påstod, at Microsoft ikke er et innovativt firma, og han påpegede, at koncernen stod for masser af innovation inden for businesssoftware inklusive systemadministration og sikkerhed.

Kildematerialet med hans udtalelser fremgår af bloggen liveside.net, der følger Microsofts satsninger på webbaserede løsninger), og Gates har jo ret. Der er ekstremt fokus på forbrugerstof selv i erhvervsmedier, der jo om nogen burde have øjnene for hele den teknologi, der smører virksomhedernes motor. Og det er IKKE Facebook, familiealbum på nettet, hjemmets netværk, iPhone etc.etc.

Redning af data fra ødelagte harddiske, USB’er og andre medier er jo blevet en hel industri, og en af aktørerne på dette område, Kroll Ontrack, har fortalt om de mest ejendommelige årsager til, at data skulle reddes. For en eksempel kom en kvinde og bad om hjælp, fordi hun havde ”bortvasket alle sine data”. En USB-dims var røget med i vaskemaskinen.

En far, der var ved at made sin babydatter, bøjede sig så langt ned over æblemosen, at USB-nøglen, der lå i hans brystlomme, endte i mosen. Og så var der forretningsmanden, der blev så ophidset af en diskussion, at han kylede sin USB-dims ned i gulvet, for slet ikke at tale om videnskabsmanden, der blev så irritereret over en knirkelyd fra harddisken, at han borede et hyl i hylsteret og hældte olie ind!

Lidt i samme kategori er den om fotografen, der opdagede, at myrer var flyttet ind i hans harddisk, så han skruede låget af enheden og spøjtede med insektmiddel. Myrer og data døde, om end det lykkedes at få data genoplivet. Kilde til artiklen er Reuters.

Og hvad er så det værste, du har hørt om?

2 responses to “Gates om den sære presse, myrer i diskdrev

  1. En USB-RAM stick kan holde til meget. Jeg tabte engang en sådan fætter i et svømmebassin med klor. Da jeg fandt den efter tre dage virkede den stadig fint og uden datatab. Kloge mennesker fortalte mig, at det var fordi alle kredsløb og vigtige dele var lakeret. De kunne derfor ikkke ruste.

  2. Hej Dorthe

    Gates har så uendeligt meget ret! Det bedste eksempel er vel den nyeligt overståede Convergence konference i København. Du skrev en enkelt blog-post om den, men de fleste medier (herunder berlingske, børsen osv) nævnte den stortset ikke. Det til trods for at der var samlet 3-4000 it-folk fra hele europa i København og til trods for at Microsoft offentliggjorde en række store nyheder på konference og i dagene op til.

    Det lader til at der er nogle få emner i kategorien forretningssoftware der kan få lidt opmærksomhed, navnligt de klassiske ERP systemer, SAP, Axapta osv. Samt at danskproduceret software kan få lidt opmærksomhed, f.eks. C5. Men i det store og hele så er medierne blottet for it-nyt med mindre det handler om Windows eller Office.

Comments are closed.