Mandfolk og fæ. Wikipedia-fupper. XP bedre end Vista?

Her er tre lette serveringer til at lade op til en ny arbejdsuge med:

Hvorfor er der så få topchefer i erhvervslivet, der tør udtrykke stærke holdninger? En af de ganske få – og en af mine favoritter – har igen taget bladet fra munden. Det er Jim Goodnight, der står i spidsen for SAS (oprindeligt SAS Institute), som udvikler analysesoftware i sværvægterklassen.

Åbenmundetheden ses i Informationweek, der udnævner ham til en af 15 innovatorer og “påvirkere”, som vil gøre en forskel i 2008.

Jim Goodnight nægter at følge trenden med at proppe de ansatte ind i store kontorlandskaber, hvilket ellers typisk begrundes med højstemte ord om at nedbryde barrierer for videndeling etc. Han tror, at folk har behov for et stille sted, når de skal tænke og skabe.

I en tid, hvor virksomhedsopkøb hører til dagens orden, siger han nej. Både til salg af egen virksomhed og til storstilede opkøb af andre:

“I don’t want someone to come in and slash and burn and get rid of happy employees,” he says in his Southern drawl. Acquisitions, he says, “have nothing to do with innovation and creativity. It’s adding numbers to the bottom line so the CEO looks better.”

At firmaer som IBM og SAP opkøber skyldes ifølge Jim Goodnight kun, at de er stagneret i en sådan grad at de er ude af stand til at præstere vækst på egen hånd. Noget af en udmelding:-)

Goodnights eget firma har omkring 10.000 ansatte og omsætter for to milliarder dollar årligt. Herhjemme har selskabet bemærkelsesværdigt godt fat i toppen af de allerstørste koncerner.

—-

Wikipedia, der jo er 100 procent økonomisk afhængig af frivillige bidrag, har næret en smuk svindler ved sit bryst og tilmed på COO-posten (Chief Operating Officer), der jo har ansvar for den daglige drift af en virksomhed. Carolyn Bothwell Doran var ikke blot dømt for adskillige former for økonomisk kriminalitet, men også for spritkørsel og for at have været flugtbillist, da hun fik stillingen.

Det er The Register, der opruller den fantastiske historie, som reducerer vores hjemlige Anna Castberg-historie (Arken-direktøren, der omgikkes letfærdigt med sandheden) til et børneeventyr. Wikipedia ved endnu ikke, om de godgørende penge også har gjort ekstra godt for gode Carolyn.

—–

Og her en god gang satire på bloggen Coding Sanity. Bloggeren beslutter sig for, at nu vil han altså opgradere fra gamle Vista til den nyeste version af Windows fra Microsoft, nemlig XP. Og han beskriver ulemper og fordele derved.

Hans konklusion på skiftet lyder således:

Microsoft has really outdone themselves in delivering a brand new operating system that really excels in all the areas where Vista was sub-optimal. From my testing, discussions with friends and colleagues, and a review of the material out there on the web there seems to be no doubt whatsoever that that upgrade to XP is well worth the money. Microsoft can really pat themselves on the back for a job well done, delivering an operating system which is much faster and far more reliable than its predecessor.

Hmmmm. Nu kan jeg ikke længere udskyde beslutningen om at købe en ny pc, og egentligt havde jeg efter lange overvejelser besluttet mig for Vista (nu er den første store rettelsespakke, Service Pack 1 jo på trapperne). Men der har godt nok været stor ros af, hvad den seneste pakke til XP, Service Pack 3 har udrettet – blandt andet med hastigheden.

Sidst jeg skrev om mit valg mellem Vista og XP var ultimo august, og det gav masser af kommentarer.

2 responses to “Mandfolk og fæ. Wikipedia-fupper. XP bedre end Vista?

  1. Windows 2000 var efter min mening langt bedre end både XP og Vista. Det var langt mere driftsikkert og svartiderne var også bedre. Desværre er det længe siden man kunne købe en PC med Windows 2000.

Comments are closed.