Afslører hvidvask af stjålne penge fra netbankkonti

Et britisk websted, bobbear.co.uk, gør os alle en vældig tjeneste i kampen mod rekruttering af muldyr (mellemmænd til “renvaskning” af penge, stjålet fra netbankkonti m.v.).

Bobbear holder øje med alle de fristende “jobtilbud”, der postet ud via e-mails og netannoncer, og står for en liste over de “firmaer”, der lover guld og grønne skove, omend i meget business like terminologi. De lover også typisk 5-15 procent i provision af de stjålne penge – som naturligvis i jobannoncerne kaldes noget helt andet.

Tag et nærmere kig på firmalisten, og tjek også lidt omkring den type mails, som typisk bruges til at rekruttere muldyr med. Det finske it-sikkerhedsselskab, F-Secure, har her et eksempel på en stilling, der er åben for danske ansøgere. F-Secure støtter bobbears arbejde.

Og tag så lige et kig på mit indlæg om phishing og muldyr her på bloggen i går, hvor jeg blandt andet fortæller om, at en 60-årig mand fra Næstved, der fungerede som muldyr, blev frikendt, fordi det ikke kunne bevises, at han gjorde det i ond tro.

De kriminelle inden for dette revir har stor psykologisk indsigt, så værn dig og dine med viden derom, så I ikke også falder i fælden. Hverken som offer for phishing eller som et muldyr.

Og hvad med at tage det op som en juleleg:-) Overskriften på legen hedder: “Hvor meget kan man manipulere med folk/hvor dum kan man være?”

PS: Jo, og bobbear.co.uk er et websted, som ofte udsættes for angreb og forsøg på karaktermord fra de kriminelles side. Og også F-secure har igen netop været udsat for et angreb, fortæller danske CSIS.

2 responses to “Afslører hvidvask af stjålne penge fra netbankkonti

 1. Hej Dorte,
  Set i bakspejlet så er det jo nemt nok at se hvad der foregår, men i det øjeblik hvor man bliver involveret bliver man blændet af de gyldne løfter. Jeg mener derfor at du er lige hård nok når du skriver følgende “men hvor må han føle sig stupid”, efterfølgende skriver du jo også at de kriminelle “har stor psykologisk indsigt”. Vi ved alle at når der bliver spillet på det psykologiske så er det svært at modstå.
  Jeg er super enig i at medierne burde komme ind i kampen med lidt public service og klæde os på så vi bedre kan modstå disse onde kræfter der lurer over det hele.
  Mvh
  Rasmus

 2. @ Rasmus. Jeg var måske lidt for skarp. Men der er jo kommet netop en tankevækker, hvad angår de kriminelles snuhed. P.t. får folk mails fra “Røde Kors” – eller rettere American Red Cross. Man søger “donation collectors”, og det er folk, der hjælper med til at sikre, at de indsamlede donationer også kommer videre til de rette – de fattige – så de ikke risikere at blive brugt på illegal vis af trejdepart – og hvem vil ikke gerne sikre det. Når man tilmed får en fast månedsløn på 2.500 euro… for få timers arbejde dagligt.
  Det er sikkerhedsfirmaet CSIS, der mailede mig om den nye slemme type muldyrsannoncering.

Comments are closed.