Mest populære julegaver til børn i USA og DK

Et af mine ganske få juleritualer er at tjekke, hvilket legetøj som sælger allerbedst i USA op til jul, og det gør jeg er på Amazon.coms bestsellerliste. I år er det “Jakks EyeClops Bionic Eye”, en slags kæmpeøje på et godt håndgreb, og øjet forstørrer, hvad det end ser 200 gange og sender billedet lige op på tv-skærmen, om det så er et indblik i farmands sparsomme hårpragt eller lusen på stueplanten.

Klik dig ind på “øjets” websted og tag et kig nærmere kig på, hvordan det fungerer. Eller se blot på videoen, der ligger hos Amazon. Mon ikke der ligger mange timers julesnak med børnene om, hvad det er, man ser.

På andenpladsen ses et produkt, der vil fremme børns fortælleglæde, nemlig “Illustory Make Your Own Story Kit”. Barnet kan lave sin historie i hånden eller på pc’en, skrive og tegne, disponere fortællingens sider, lave forfatterportræt og dedikere bogen til Bedstemor. Og retur får barnet en dag en fint trykt hardcover-bog, lige til at forære væk. Eller mon ikke det snarere bliver 10 bøger, der bestilles:-)

Et af mine favoritlegetøjer, en elektronisk pen, er kommet i en ny version med navnet “LeapFrog Fly Fusion Pentop Computer” og ligger på femtepladsen. Her er pennen, der sikrer, at alt man skriver med pennen også senere blot kan lægges over i computeren, og der er masser af ekstra software til støtte, når der skal læses lektier – eller komponeres et stykke musik.

I Fætter BR toppes listen “Mest solgte” over det mest solgte solgte legetøj lige nu af en racerbane med to styks Mercedes-Benz’er, “Super Racing 3800”. På anden pladsen ligger “Rap på knappen” – et Quiz-spil, hvor man, som i utallige tv-shows, skal være først til at trykke på knappen, når man vil svare på et spørgsmål. På tredjepladsen ligger “Color Kids Glimmeræsker”, med æsker til dekoration med glimmerlim, krystaller og stofstjerner.

I netbutikken hjem.dk, der dækker fra hus og have til legetøj, fandt jeg et stykke legetøj på 5. pladsen over mest solgte produkt. Det var en rød dukkebarnevogn, og på 8. pladsen fandt jeg et Lego Duplo prinsesseslot.

Jeg ægrer mig lidt over, at jeg ikke kan læse kinesisk, for jeg ville også gerne se, hvad forældre i Kina har som foretrukne legetøjsgave til deres børn. Er der nogen, der kan hjælpe?

Betyder det noget for fremtiden, hvad en nations forældre foretrækker at give deres børn? Betyder det noget for fremtiden, at elektronisk legetøj og e-tjenester til læring typisk foreholdes det helt store sprogområder? Mit svar er Ja og Ja, men hvad er dit?

Og a pro pos julegaver, så bruger jeg min klumme på bagsiden af Berlingske Business i morgen til at fortælle om den pc, der ligger under juletræet næste år. Jeg har snakket med HP, Dell, Fujitsu-Siemens og Lenovo om, hvad der er på vej i mit foretrukne “legetøj” – den bærbare.

Mit bud er, at manden, der har alt, og har råd til meget mere, vil gå efter en bærbar med en helt ny disktype, der er helt tyst, langt mere robust og som får pc’en til at starte og køre langt hurtigere. Men det må du læse nærmere om i klummen, og jeg sætter link på i morgen, når artiklen også er lagt på business.dk.

Men vent ikke på det, hvis du er nysgerrig, for klummen lægges typisk på i de sene nattetimer, og ofte under “Feature”, så du kan finde den straks fra morgenstunden. Du har vel mængder af tid at rutte med den 24. december, ikke :-)

3 responses to “Mest populære julegaver til børn i USA og DK

  1. Det må da være muligt at oversætte nogle kinesiske pendanter til fætter BR, evt. via http://www.google.com/translate, og på den måde undersøge kinesernes gavekøbsvaner. Apropos, fejrer kineserne overhovedet jul?

    Jeg kunne ikke finde på noget klogt at skrive om det andet…

  2. :-)
    Den mulighed (Google-oversættelse) glemte jeg helt at tænke på. I stedet mailede jeg til en meget dygtig ung dansk journalist i det kinesiske i håb om, at hun kan bidrage, men mon ikke hun er hjemme på juleferie, fornuftig nok til ikke at åbne pc’en:-)

Comments are closed.