Sløvt nyt om Vista-arvtager Windows 7

Opdateret, 28. maj, kl. 12.15: Microsoftboss Steve Ballmer sagde på konference i går, at Windows 7 lanceres ultimo 2009. På konferencen blev demonstreret, at det kommende styresystem også tillader “touch”, altså berøring, som supplement til mus og tastatur. Og det er multitouch, så man for eksempel kan forstørre et foto ved at “trække” med fingrene. Demo ses nederst i dette blogindlæg på cnet.com.

Windows 7, der bliver Vistas arvtager, kommer først på markedet ultimo januar 2010, og altså ikke – som rygterne har gået på – før. Og Windows 7 bliver ikke noget med en revolutionerende nyudvikling af selve Windows-kernen. Der bygges videre på Vista og på Windows Server 2008.

Dette er det mest faktuelle, der kom ud af et langt interview, som den store nyhedstjenest Cnet, havde med manden, der styrer Windows-udviklingen Steven Sinofsky.

Fordelen ved, at der bygges videre på eksisterende er blandt andet, at så løber man ikke endnu en gang i problemer med manglende “drivere” (programmer, der styrer printere og alskens andet tilknyttet), som det skete med Vista. Men nye funktioner? Det meldes der ikke noget ud om.

“Væk mig i 2010”, siger den kendte blogger, Robert Scoble, der oprindelig blev berømt, mens han bloggede hos Microsoft.

Han fatter i øvrigt ikke, hvorfor det stadig skal tage så lang tid at vække en sovende Windows-baseret pc, mens en Mac er klar på tre sekunder.

Vista har jo fået en masse kritik, men Microsoft selv oplyser, at det er en salgssucces på linie med Windows XP. Ifølge Microsoft er der p.t. solgt 140 millioner styk Vista, og dermed har folk fået et mere sikkert og mere energirigtigt styresystem, ligesom det alt i alt er blevet billigere for de mobile brugere.

Men Vista er en katastrofe, hævdes det på bloggen Microsoft Watch:

Microsoft seemingly has plenty of reasons to keep mum about Seven, starting with freezing Vista sales. The company claims 140 million Vista licenses shipped. But that number is deceptive. Based on interviews with analysts and enterprise IT managers, the majority of licenses are on new PCs where Vista is never deployed. Most businesses are stripping off Vista and using downgrade rights to install Windows XP.

By that measure, Vista is a disaster. It’s the Titanic hitting the only iceberg within 1,000 kilometers and sinking in five minutes. Windows customers waited three to nearly six years for Vista (depending on when they deployed XP). There should have been a wild rush for Vista. But the Vista, ah, view, was more stinking landfill than garden. People are selling their Vista homes and moving back to the XP neighborhood.

Jo, der er sport i, hvad der kaldes Microsoft-bashing, og det er svært at blive klog på, hvordan det egentlig står til.

One response to “Sløvt nyt om Vista-arvtager Windows 7

  1. Uden at have tal der kan underbygge det, vil jeg tro at de kopier Microsoft har solgt pt. er køby i form af en preinstalled installation på nye computere. Dermed kunne man godt fornemme at den egentlige brugermængde er langt lavere hvis hovedskaren af køberne ønsker at downgrade.

    Og uden at bashe Microsoft ydereligere, kan det undre mig at verdens største software virksomhed ikke har flere kort i ærmet. På samme tid, både pinligt og sørgeligt.

Comments are closed.