Efter mange lig i grøften skabte IT Factory rigmænd

IT Factory er en imponerende vækstvirksomhed, der har gjort den kendte it-mand Asger Jensby og entertaineren Finn Nørbygaard m.fl. til milliardærer via investeringsselskabet JMI Invest – i hvert fald på papiret. Også IT Factorys administrerende direktør, Stein Bagger, der via eget investeringsselskab ejer knap halvdelen af selskabet, hører til i milliardærklassen.

Dagbladet Børsen kunne således i juni fortælle om endnu et fantastisk år, hvor såvel omsætning som bundlinie ifølge et endnu ikke offentliggjort årsregnskab steg med over 150 procent, og hvor før-skat resultatet blev på 161 millioner kroner.

Næsten hele omsætningen ligger i udlandet, og herhjemme kendes selskabet måske mest for taxaer, der kører rundt, tapetseret med IT Factory-reklamer, selvom ITF er en business-to-business forretning. Men ifølge Børsens finanskilder kan det danske softwarehus på grund af den ekstreme vækstevne være helt oppe mod fem til otte milliarder kroner værd.

Først skulle IT Factory, der var et porteføljeselskab hos 2M Invest, dog så frygtelig meget grumt igennem. 2M Invest selv, Nordea Invest og andre investorer postede forgæves over 100 millioner kroner i “fabrikken”. Norske Merkantildata (senere Etera/Ementor) alene måtte afskrive en investering på 60 millioner som tab.

Gældsparkering

En rekonstruktion ultimo 2001 battede ikke, selvom om der blev skåret drastisk i tabsgivende aktiviteter i ind- og udland, selvom medarbejderskaren blev reduceret fra 400 til 50, selvom gæld blandt andet til Amagerbanken blev parkeret i det gamle selskab og et nyt skabt.

Ifølge en ny adm. direktør, Stein Bagger, ansat i forbindelse med rekonstruktionen, gik det ellers stærkt fremad. I Computerworld kunne man således blot fire måneder efter rekonstruktionen læse følgende:
– Vi giver et to-cifret millionbeløb i overskud i år, og en af forklaringerne er, at vi omsætter væsentligt mere på vores hovedforretningsområde nu end tidligere. Når april måned er gået, har vi omsat for det samme som hele sidste år, siger IT Factorys administrerende direktør siden december sidste år, Stein Bagger.

– Vi giver et to-cifret millionbeløb i overskud i år, og en af forklaringerne er, at vi omsætter væsentligt mere på vores hovedforretningsområde nu end tidligere.

Men det endte alligevel med en konkurs i 2003 og endnu en afskrælning af gæld.

I min klumme på bagsiden af Berlingske Business i dag, mandag, beretter jeg en lille sidehistorie til IT Factorys succes. Overskriften er “IT-milliardæren Jensbys tågebanker”.

Interesse for KMD

Anledningen til min klumme er, at Asger Jensby jo har meldt sig på banen som en mulig køber af den kommunale it-central KMD. Ikke alene – med JMI i ryggen – men han fortæller, at en international gruppe har ønsket at få ham med i konsortiet grundet kendskabet til det danske marked. Jensby var jo en gang nordisk direktør for CSC, der oprindeligt byggede på opkøbet af det statslige Datacentralen.

Og hvordan gik det så til, at Asger Jensby fik fat i, hvad der har vist sig at være en guldgrube for ham og andre? Da pladsen i klummen er trang, uddyber jeg lidt her, men læs også klummen, for der findes andre detaljer.

Efter IT Factorys konkurs i 2003 købte Jensby via JMI Invest aktiverne ud. Det skete sammen med en bekendt, IT Factory-direktøren Stein Bagger. Denne købte sin andel via sit investeringsselskab Agios United, oprettet i skatteparadiset Nieu.

Jensby var faktisk trådt til som investor i ITF og “operationel rådgiver” ved rekonstruktionen i 2001, kunne man læse i Computerworld, den gang da rekonstruktionen blev annonceret i december 2001 via en pressemeddelelse.

Noget tyder dog på, at han aldrig fik betalt pengene, selv om pressemeddelelse og interviews i den sammenhæng aldrig blev forsøgt dementeret. Måske fordi Jensby få dage efter rekontruktionen tiltrådte en stilling som direktør hos CSC-konkurrenten, amerikanske EDS, hvor han fik ansvar for Norden og Holland. I hvert fald oplyste Stein Bagger i en mail til mig, at Jensby ikke var investor den gang.

Måske godt det samme for ellers havde der været lidt kasketforvirring, idet EDS relativt kort tid efter tildelte IT Factory to store ordrer. Det skete i stilhed, selv om den positive nyhed nok havde hjulpet gevaldigt for både IT Factory og trængte 2M Invest, der jo måtte bukke under i 2002.

Men EDS-ordrene battede tilsyneladende heller ikke nok.  Først efter 2003-konkursen gik det fremad.

IT Factory, der oprindelige byggede løsninger på basis af IBM’s Lotus – et mail- og gruppeværktøj, brugt især i de helt store koncerner, fik lavet nye aftaler med IBM om at blive partner på WebSphere – såkaldt middleware, der bygger bro ud til internettet.

En forhandleraftale med software firmaet Bowstreet, der muliggør at “gamle” programmer relativt nemt kan flyttes ud til brug på nettet,  endte også med at få et IBM-stempel, idet IBM opkøbte selskabet.

IT Factory er desuden så småt i gang med at markere sig som leverandør af “Software as a service” – det er software, som man kører via nettet og betaler abonnement for at køre, og som spås en boomende fremtid.

Derudover har ITF også oprettet et udviklingsselskab i Indien, hvor der kan trækkes på mange højtuddannede.

Dårligt informationsniveau

IT Factory har måske dog et problem, nemlig at man ikke er nær så flittig til at fortælle om ordrer og kunder, som man er til at fortælle om vækst og resultater. Det er måske årsagen til, at en del mennesker i IT-kredse nok er imponeret over resultaterne, men ikke fatter, hvor millionerne kommer fra ej heller milliardværdiansættelsen.

Tøv ikke med at bidrage i kommentarfeltet, hvis jeg mangler noget i historien eller har misforstået noget. Bidrag også gerne til at tågen letter.

PS: Hvad EDS bruger ITF’s software til? Intet, lød svaret fra EDS i Danmark, da jeg omsider efter flere forsøg fik presset et svar frem.

Læs også blogindlægget fra 2007 med overskriften Rigmanden Finn Nørbygaards papirpenge

195 responses to “Efter mange lig i grøften skabte IT Factory rigmænd

 1. @Maude van Appel – Ja det kunne jeg, men som sagt ønsker jeg ikke, ubevidst at komme til at udlevere fortrolige oplysninger. Er du sulten efter yderligere info vil jeg derfor opfordre dig til at deltage ved deres offentlige informationsdage, som det fremgår af ITF´s website.

 2. Jeg så lige at IT Factory har lagt flere oplysninger ud på deres hjemmeside. De skriver bla. at 99% af deres salg sker uden for DK og at det hovedsageligt er whitelabelling af produkter. Set i den sammenhæng så var det en interessant samtale en af mine venner havde med en medarbejder fra IT Factory for nyligt, hvor denne sagde, at de satsede meget kraftigt på PaaS, da deres nuværende pengestrøm snart ophørte (ja, han brugte ordet pengestrøm, hvilket min ven også studsede noget over). Hvis medarbejderen ellers har ret, kunne noget jo tyde på at denne whitelabelling aftale åbenbart snart ophører og en stor del af IT Factorys indtjeningsgrundlag dermed forsvinder. Måske er det derfor, man ikke kan/vil ud med, hvem kunderne er, da man endnu ikke har fået nok kunder på SaaS, PaaS eller IaaS, til at det også fremadrettet ser ud til at virksomheden kan blive ved med at generere så stor en omsætning.

 3. @Riis,
  Ja – man kan se at de har lagt noget nyt på hjemmesiden, men også at der er fjernet noget. For ikke så lang tid siden handlede alt om “SaaS” og de applikationer som firmaet havde lavet (CRM, HRM, BI mv.).
  Disse applikationer var for under 6 måneder siden hele kernen i den næsten milliard store omsætning – og nu er de pist væk…det er da forunderligt.

 4. Jeg undrer mig lidt over den manglende research fra journalisternes side.

  Snakken omkring SB’s uddannelser: Aktuelt står der intet på ITF’s hjemmeside omkring SB’s uddannelse, men det udmærkede værktøj http://www.archive.org viser at SB virkelig har smykket sig med uddannelser:

  http://web.archive.org/web/20071217021434/http://www.itfactory.com/about_execteam.html

  Jeg ved det ikke, men ville mene at var der den mindste substans i uddannelserne hvorfor så pludselig fjerne dem ?

  Med mindre Computerworld ikke er til at stole på, har Jensby langt tidligere end 2003 været investor i ITF, jvf. linket : http://www.computerworld.dk/art/12994?
  a=related&i=14349&bottom

  Her udtaler Jensby i december 2001 at han går ind som investor ?

  Jeg faldt tilfældigt over Dorte Tofts artikel og læste de forskellige kommentarer igennem samt ITF’s FAQ fra den 7. november.

  Jeg startede med at skrive at jeg ikke var improneret over journalisternes research, men må sige at jeg i den grad er rystet over FAQ’en fra ITF. Jeg så at Erik Ove tidligere havde været inde over, men jeg kan ikke tro at det er en journalist, der har begået de svar?

 5. @ Peter Dahl. Asger Jensby bekræftede i sidste uge over for mig, at han i december 2001 – trods den i en pressemeddelelse bebudede debut som ITF-investor – alligevel aldrig blev investor. Ifølge Jensby ville det ikke være så passende, da han jo i næste åndedræt havde sagt ja til at blive nordisk direktør for EDS. Jensby har ingen forklaring på, hvorfor ITF ikke efterfølgende oplyste om ændringen.

  Vedr. Stein Baggers akademiske meritter. Vi belyser dem i den kommende dækning i Computerworld, og der vil også komme noget her på bloggen. Men ja. ITF har for nogen tid siden fjernet omtalen af disse fra CEO-portrættet.

  Og så må jeg tilføje, at journalister ikke er tankelæsere, hvilket der ellers kunne være brug for at evne med den lukkethed som Stein Bagger og hans kommunikationschef Erik Ove byder på. Men researcher! Det gør vi for fuldt drøn.

 6. Super smart med http://www.archive.org

  Hvis man f.eks ser på hvad der var på deres hjemmeside så sent som februar i år, handlede det hele om SaaS og de applikationer som ITF havde lavet, nu er de ikke nævnt med ét ord på deres hjemmeside.
  Men måske de nu kun laver whitelabelling af disse betydelige applikationer som derefter eksporteres til et omfattende partnernetværk over hele jordkloden…..not.

 7. Hermed indblik i best practices i SaaS/PaaS-markedet:

  Det er vel nærmest en uomtvistelig sandhed at Salesforce.com er den mest succesfulde SaaS leverandør i verden?

  Prøv at læse deres regnskaber, det er ret imponerende læsning. ja, de er børsnotererde og det kræver en hvis åbenhed, men:

  Bl.a. kan man læse at salg er svært (!?) (min egen formulering).

  SF bruger således broderparten af deres bruttoavance på salg og marketing, hvoraf størstedelen er til “people” – altså lønninger. De fortæller at det kræver en betydelig “evangelisme” at få lokket kunderne til at lægge data i SFs “bank” (som de selv kalder deres PaaS/SaaS).

  Analogoen er slående. Ingen virksomhed placerer sine data i noget som ikke er højglans-lakeret i tillid, stabilitet og “track record”.

  SF er en virksomhed som i den grad “flasher” sine kunder via testimonials, og som i den grad har opbygget en positiv “kassekredit” af tillid, – og de synes stadig salg er svært at sælge, og poster KASSEN i det? Hmmmmmm.

  Og de bruger tillige kun ca. 9% i gns. af deres bruttoavance til udvikling (R/D), og har velsaktens en af de mest avancerede SaaS applikationer i verden? De får noget “bang for the buck” skal jeg hilse at sige.

  Jeg kunne lave et helt indlæg om hvor svært det er for SF at drive deres massive data-centre, men de som har lyst kan selv læse deres Annual Report.

 8. @Allan Skovmand,

  Morsomt – havde selv nøjagtigt samme vinkel, har også set nærmere på SalesForce.com for at have noget at sammenligne med, og ser man på deres nøgletal er der himmelvid forskel mellem dem og IT Factory, forstået sådan at IT Factory har langt bedre nøgletal end den globale “SaaS-leader” som SalesForce er.

  Men som det er påpeget af andre debattører her på bloggen, sælger IT Factory jo ikke længere SaaS applikationer.

 9. Det er en række interessante betragtninger som fremstilles her på bloggen. Er der en parallel til den pludselige success og efterfølgende hurtige derute som Danware oplevede.

  Det var i sin tid ret svært at finde ud af hvem der var de meget store udenlandske kunder/ordre hos Danware. Disse tørrede tilsyneladende ud, så at deres forretning endte på et niveau som bedre passede til deres forholdsvis spinkle produktfundament. Det tørrede dog først ud efter at man havde lavet en ganske successrig børsnotering.

 10. Hvorfor er der ikke flere kommentarer her. Specielt fra dem der var efter Dorte Toft for at “gå efter manden” HUN GJORDE DET RIGTIGE :-)

 11. Dette forløb viser meget godt, hvor langt erhvervslivet kan drive det, når de køber sig til professionelle medierådgivere, der fungerer som spin-doktorer. Godt at Dorte fik sandheden frem.

 12. Efter dagens afsløringer om Stein Bagger & co. må da der være nogen her fra bloggen der har en temmelig dårlig smag i munden – og røde ører endda…
  Jeg vil mene at Dorte Toft fortjener tilnavnet “Bulldog” – hun lugtede lusk, bed sig fast i nummeren på Bagger, og gav ikke slip før han dejsede. Godt gået, Toft!

 13. Det var nu politiet der fik sandheden frem. De har flgt sagen i over et år. Altså længe før sagen opstod her…

  Men gode fru Toft har givet den godt og grundigt gas. Super!

  Godt gået!

 14. Godt gået Dorte, Det er fedt at der findes journalister som dig – synd der ikke var nogen fra de såkaldte “store” medier der kom med på vognen, så kunne det være Bagger var snuppet inden der blev for varmt omkring ham…

 15. Godt gået Dorte Toft.
  Hvis Erik Ove er manden bag Baggers indlæg her, er han vel ved at forberede sit otium — det kan jeg dog næppe tro, og det virker forkert, at han skulle være involveret i sådan et cirkus … men det gør det hele vist …

 16. Eminent gået, flot flot, Dorte, de røvhuller skal bare have nogen prygl, håber de får fat i kraven på banditten,ussel mammon kan give blindhed, Stakkels Asger , måske en førerhund ville ha hjulpet, mennesket vil bedrages.

 17. Tak for en god times læsning. Det var ren Stieg Larsson. Nu savner jeg bare den krølle på historien hvor skurken bliver ydmyget (mere end han er blevet det i forvejen).

 18. Tillykke til Dorthe. Absolut beundringsværdigt.

  Jeg håber denne artikel/blog med kommentarer vil forblive tilgængelig i lang tid – da mange kan lære en del af den og de diskussionsforløb der er i den. Jeg vil ihverfald gerne referere til den i fremtiden.

  Mvh.

 19. Kære Dorte Toft

  Jeg brugte en fantastisk time i selskab med dig og din blog. Inspirerende research og vedholdenhed, sammenholdt med “bedste gæt” og debat fra og med dine bloggere, gør blog’gen uimodståeligt spændende, især efter dagens afsløringer.

  Tilslutter mig Nicolai Mathiasen – lad blog’gen blive bevaret for eftertiden.

  Godt gået og tillykke.

  Vh Lars

 20. Underholdende læsning, selvom henved 90% af kommentarerne vel sagtens kan henlægges som værende redundante :)

  Og angående de resterende 10%: Nu kan de næsten sagnomspundne indlæg, der tidligere blev fjernet, vel godt offentligtgøres igen?

 21. Tak for god og spændende læsning. Dejligt at se folk der ikke giver op.
  Dette burde sgu udgives i boform, når efterspillet kommer….. :-)

 22. Flot arbejde af Dorte Toft. Ligeledes til flere af de vedholdende bloggere.

  Næste spørgsmål bliver så:
  Hvad er bestyrelsen og Asger Jensbys role? Underligt at en journalist og et par bloggere kan finde så mange relevante spørgsmål, som bestyrelsen retteligt burde have stillet.
  Det virker usandsynligt de har været så inkompetente. Jeg har læst historien om det ekstra kontor, den alternative regnskabsføring etc. men har svært ved at tro at bestyrelsen ikke har haft mulighed for at finde ud af at værdier for 500 mil. aldrig har eksisteret. De mange ikke eksisterende kunder burde også have været opdaget.

  Historien med at de hører at konen har meldt ham savnet i Dubai og ud fra den melding beslutter at gennemgå regnskaberne, virker ja underlig. Det var i hvert fald hurtigt dit fik fundet det kontor og gennemgået regnskaberne. Glæder mig til at høre fortsættelsen. Har jeg misforstået noget så ret mig gerne.

 23. Som andre har skrevet her i bloggen, så har det været spændende læsning. Dorte Toft fortjener faglig anerkendelse (Hun får ihvertfald min !). Specielt syntes jeg, at det er interessant at se, hvor svært det er, at styre emne fokus i bloggen, hvilket en dreven spin doktor måske kunne have brugt til sin egen fordel ?.
  I den forbindelse kunne man også takke de mange meget fornuftige, kritiske og vedholdne bloggere for deres indsats. De har jo da en del af skylden for at fokus blev holdt (nogenlunde) på ITF’s manglende kommunikation.
  Personligt har jeg ikke en dyt forstand på økonomien i IT branchen, men mange af indlæggene indeholder så gode argumenter, at man (Jeg!) begynder at spekulere på, hvem der står bag ? Tidligere ansatte, revisorer, politi….lol, det er der selvfølgelig ikke noget i, men det er et meget underholdende tankeeksperiment. (Gæt hvem Finn Nørbygård blogger som ?).

  Chr

  Beklager stavefejlene, er ikke nogen super blogger …endnu.

 24. Også stor cadeau til Dorte (og de andre involverede journalister) herfra [1]. Og stor tak for en times spændende læsning til alle blog’erne.

  Ligesom andre er inde på her til sidst, mener jeg at Stein Bagger muligvis er skurken i det her, men at Asger Jensby bør være den store taber i det her!

  Det er ikke mange dage siden at der blev talt om stor og lys fremtid som den 5. største skattebidrager i Danmark, og nu er der forsvundet mindst 500 millioner kroner (bemærk at AJ sagde at de var holdt op med at tælle ved 500 mill. kr. så det kan sagtens være endnu større, omend 500 mill. kr. jo næsten er omsætningen for de seneste 3 år, så det er svært at se hvor der skulle komme mere fra).
  Hvorom alting er, så har ITF altså mistet en halv milliard i løbet af et par dage. Og det uden at AJ har set nogen som helst faresignaler. Det må da rejse alvorlig tvivl om hans dømmekraft og evner som bestyrelsesformand… der er ikke tale om at han ikke har lagt mærke til at en eller anden har taget af kassen eller taget nogle ekstra kuglepenne med hjem, nej han har simpelthen ikke kunne gennemskue at stort set hele ITF’s omsætning har være fiktiv!
  Det må da som minimum få andre invistorer i de andre JMI Invest selskaber til at udbede sig en grundig forklaring og gennemgang af disse.

  I artiklen om AJ (http://www.computerworld.dk/art/47636?a=bguide&i=456) står der
  ———–
  Stik imod filosofien bag den amerikanske og hierarkiske ledelsesstil investerer Asger Jensby primært i mennesker – han tror på de folk og ledere, der står i spidsen for selskaberne.
  “I mine selskaber er de administrerende direktører vitterligt administrerende direktører – og får frie tøjler,” siger han.
  ———–
  Det kan godt være at man mener at amerikanske selskaber er for top-styret (og med rette efter min mening), men for sin egen og andre med-investorer, håber jeg at AJ forhåbentlig har lært en lektie af denne sag. Det er udemærket at investere i folk, men der er altså også en mening med galskaben vedrørende “due dilligence” etc.. Det er ikke for ingenting at man i USA har indført Sarbanes-Oxley Act (var der nogen der hviskede Enron)… det er resultatet af nogle dyre lære-penge.

  Det er forøvrigt i samme artikel at han siger om sin egen indtjening (3 millioner kroner om dagen) “Det er så uvirkeligt og giver ingen mening, at man kan tjene så meget,”, hvilket, i bagklogskabens ulideligt klare lys, jo må siges at være ramt lige i plet. Og giver igen anledning til at betvivle hans kompetence og motiver, hvis han selv godt har været klar over at det har været for godt til at være sandt/virkeligt (er godt klar over at den indtjenning også stammer fra mange andre engagementer, men ITF har været juvellen i kronen.

  Ligeledes lugter hele forløbet fra SB’s forsvinden til den måde AJ så afdækker bedraget i løbet af weekenden også af, at alt endnu ikke er kommet for dagens lys. Ydermere, hvis det vitterlig var muligt at afdække bedraget i løbet af en dag, ja så føjer det da blot spot til skade, da det så er endnu mere beskæmmende at AJ ikke har opdaget det før.

  Så alt i alt bør man nok genoverveje AJ’s troværdighed og evner, og dermed bliver han den store taber, da han umuligt kan (og bør) slippe fra det her uden en ordentlig ridse i ovennævnte.
  I mine øjne er det eneste der kan redde det, er hvis han trods alt har indsigt og ære nok til at erkende og vedgå sit tilsynssvigt.

  /Jon Sørensen

  [1]
  Jeg så dokumentaren om Enron den anden dag, og ligesom i den sag er det tankevækkende, at det er en enkelt journalist som i sin søgen på relativt enkle spørgsmål starter en lavine af afsløringer om bedrag i den helt store stil.
  Tankevækkende fordi det er spørgsmål som alle andre egentlig burde have stillet, men som ingen gjorde, og i stedet blot jublede med. Men også tankevækkende fordi det netop trods alt ikke behøves at tage mere end en nysgerrig person, der takket være den fri presse, kan afsløre disse ting. Jeg er ikke stor fan af den journalistiske standard i danmark p.t., eller journalister i al almindelighed (jeg er overbevist om at vi er ved at bevæge os ind i en periode hvor der ikke kun vil være politiker-lede men også journalist-lede på grund af den dårlige kvalitet og manglende intregitet iblandt journalister, men det er en anden historie).
  Men der er åbenbart stadig nogle derude der holder fanen højt, og spørger om kejseren vitterlig har tøj på eller ej, hvilket de fortjener al mulig ros for!

  Og så håber jeg også at nogle af dem der var store nok til at “skyde” efter Dorte i forbindelse hendes afdækning af denne sag, også er store nok i nederlagets time til at undskylde overfor hende, for deres aggresive opførsel, uanset af om de handlede på andres vegne eller ej… ja det er bl.a. dig der bliver kigget på Erik Ove… men Ian og Ib Rene I skylder vist også lidt ;-)

 25. ups, glemte lige et afsnit:

  I mine øjne er det eneste der kan redde det, er hvis han trods alt har indsigt og ære nok til at erkende og vedgå sit tilsynssvigt.

  Og ikke forsætte ned af den sti, som han allerede er begyndt at bevæge sig ned af, hvor han forsøger at sælge SB som en super-intelligent kriminel mastermind, der via et fantastisk skuespil, der er en oscar værdig snød alt og alle, hvorfor AJ jo er et ganske uskyldigt offer. I stedet for at benytte denne velkendte spin-taktik (som andre involverede også forsøger sig med), med at tale modstanderen op, så ens egne fejl kommer til at se mindre ud, må han leve op til sit ansvar og vedkende sig sine egne fejl og mangler.

 26. Hej Dorte.

  Super arbejde. Det er fantastisk når der er nogle journalister som dig, der tager jobbet alvorligt og mærker efter, når næsen klør. jeg håber du eller andre laver en bog om denne sag, når den engang er ved, at være optrævlet. Det ville være spændende læsning og måske lærerigt for fremtiden.

 27. Nu er ITF’s webside nærmest ikke eksisterende – kunne vi ikke få det brev lagt op på CW’s hjemmeside eller andet steds så man kan få den del af den ellers spændende historie.

  Jeg stemmer for forslaget om næste Cavling modtager! Iøvrigt!

 28. Hej Dorte.

  Så revnede ballonen. Det er hamrende godt gået. Vi kan vist alle lære noget af denne sag. Ikke mindst dine kolleger rundt omkring på dagbladene.
  Står det til mig er den næste Cavling din.

 29. Fantastisk læsning ovenpå at hele sagen kom frem i lyset. Ikke mindst hvordan debatten her og på CW har bidraget til at få folks undren til at vokse.

  Superflot af Dorte Toft. Men hvor ville det da være rart med et lille pip (indrømmelse) fra Ib Rene, Mikkel og ikke mindst Ian. Det ville klæde jer.

 30. Super læsning, godt gået Dorte!

  Jeg har på fornemmelse at vi har set det sidste til Ib Rene, Mikkel og Ian. Enten var de nytige idioter, psydonymer for personer med andre interesser, eller også er de så trætte af, at have så meget fejl, at de ikke vil på banen igen.

  Enestående histore.. indeholder alt stof til en bedre Stieg Larsson. Storbedrag, jagten på ussel mammon, kendisser på spanden, drabsforsøg, et revisionsfirma der kandiderer til Artur Andersen prisen, et cykelhold der IKKE er i vanskeligheder pga. doping, HA’ere på timeløn og en journalist der ikke vil give op. Alt sammen rullet op for os her på bloggen, dag for dag. Fantastisk.
  Herfra endnu en stemme på Cavling prisen til Dorte Toft.

 31. Fantastisk Blog!

  Genialt arbejde fra Dorte og de bloggere som var med fra starten. Cavling prisen må være tæt på!

 32. Kære Dorte. Denne tråd har været fantastisk spændende læsning! Jeg er normalt ikke interesseret i erhverv og økonomi som nyhedsstof, men denne sag har fået mig op af stolen, ikke mindst pga. dit store og flotte afdækkende arbejde med at forsøge at komme til bunds i mysterierne omkring ITF.

  Cavling til dig!

  Jesper

 33. “djævlen er mest djævelsk,når han er respektabel” Fantastisk læsning!
  en Cavling til dig Dorte.
  Jens V

 34. Kære Dorte Toft

  Godt sobert stykke arbejde, du ser ud til på baggrund af stor viden at følge din intuition, at ville SANDHEDEN. Det er også det, jeg går efter.

  Jeg har kun læst i medierne om denne pengeverden. Interesserer mig mest for mennesker, og altså mennesket bag.

  Jeg ser en mand, der med alle midler vil fremstå som en succes. For at blive elsket vel.Ser far….og mor mig?

  Vi må vel alle gribe i vor egen barm, hvor har jeg gang i noget tvivlsomt? Måske kun i det små, men dog.

  Der kan vel arbejdes for sandheden på mange fronter.

  Jeg tillod mig lige at lægge dette ind….trods dets anderledeshed!

  /Birthe

 35. Jeg har brugt ca. 1 time på at læse denne blog…utrolig spændende læsning, som man kan lære rigtig meget af.

  Jeg er særlig imponeret af det gå-på-mod en del bloggere – og særligt Dorthe Toft – har udvist. Fantastisk arbejde.

  Flot arbejde Dorthe Toft ;-)

 36. Det er intet mindre en fantastisk at læse denne blog retrospekt. Det er et virkeligt godt stykke arbejde, Dorte Toft. Hvis jeg nogensinde skulle have brug for at ansætte en journalist, ville du som den første få et jobtilbud. ;) Nu savner man bare at høre fra de (Ib Rene m.fl.), der mente at du “gik efter manden”. Det er du vist ikke den eneste der gør i disse dage. ;)

  Man sidder her bagefter og undrer sig over, hvordan en virksomhedsledelse, der må forventes at have en rimelig grad af professionalitet, ikke har undersøgt mandens referencer. Eller hans karriereforløb, for den sags skyld – for sammenholder man de forskellige oplysninger man finder rundt omkring på nettet, har han (udover de mange fine uddannelser) arbejdet i 13 år i softwarebranchen, haft sin egen konsulentvirksomhed, været elitesportsmand, model, samt arbejdet for Danish Crown, SAS Service Partner og MacDonalds. Manden er 42 år – og har altså taget 4 udannelser, hvilket trods alt må have lagt beslag på en årrække da han var i 20’erne. Når han så samtidig arbejder 80-100 timer om ugen, er det sågu godt skuldret. Det lugter af, at ITF’s bestyrelse har handlet dybt uprofessionelt, og i øvrigt groft uagtsomt mhp. den manglende indsigt i virksomheden generelt. Jensby’s undskyldning om at Bagger skulle være karismatisk m.m. er vel i virkeligheden et udtryk for samme manglende professionalitet.

  Først Castberg, og nu Bagger – gad vide hvor mange der ellers futter rundt i dansk erhvervsliv med lånt fjerdragt og slipper afsted med det? Den statistiske sandsynlighed taler jo for, at det sker… :)

 37. Lad os lave en lille test :-)

  I de sidste måneder, hver gang Dorte eller andre blog deltager havde fat på noget konkret med Stein og IT FACTORY , kom en hurtig reaktion i form af advokat trusler mv.

  Lad os se hvad der sker med denne.

  Hvad nu hvis Asger Jensby stå bag Stein Bagger?.
  Det var jo Asger Jensby som i 2001 introduceret Stein til IT FACTORY og sikrede sig at han fik post som direktør. Han presentered han som det stor forretnings mand i stand til at sætte IT FACTORY på spor igen.
  Faktum er at Stein kom lige fra en anden konkurs (MasterFrame)

  Var det ikke Asger Jensby som skaffede en stor ordre til IT FACTORY mens han arbejdede for EDS? Blev han ikke fyret for det?

  Det lykkedes jo for Stein at køre IT FACTORY til konkurs. Gælden blev parkeret og så dukkede Asger Jensby op igen. Denne gang kunne de to snuppe IT FACTORY for små penge.

  Nu bedrageriet dukke op i milliardklassen.Hvem virkelige tror på at Stein Bagger kunne køre et sådan nummer helt alene uden at Asger Jensby kunne få mistanke om det.

  Er det ikke sådan at værdi i IT FACTORY er blevet brugt også for at hjælpe driften af de andre af Asger Jensby JMI Invest firmaer?

  Pressen og IT branche har i flere år slugt utrolige historie fra IT FACTORY uden at være en lille smule kritiske. Det er på tiden at man graver hele vej ned i denne historie.

  P.S.
  Glem ikke at der Stein kom til IT FACTORY var han ikke alene. Han tog en hele flok af sin folk fra MaterFrame. Bl.a. Carsten Sjørup. Han burde kunne bidrag med noget interessant (hvis han tør)

 38. @Peter jensen
  Spekulationer er sjove – men er og bliver spekulationer. Jeg er dog overbevist om, at der ligger mange ting gemt i denne sag, som vi stadig har tilgode at blive underholdt med.

  Jeg tror ikke du skal forvente, at hverken Bagger, Jensby eller Toft vil tage til genmæle herinde – Bagger af indlysende grunde, Toft & Jensby fordi de ikke har den store interesse i at udtale sig mere end allerhøjst nødvendigt. Men du har ret i, at der er en del der lugter – både mht. Baggers referencer, som ovenfor skitseret, men også Vestergaards pludselige opdukken og påstande.

  Farcen fortsætter – og jeg venter spændt på næste kapitel!

Comments are closed.