Stein Baggers mislykkede eventyr med indiske Wipro

Hvilken historie om IT Factorys finansdirektør Jeanette Lorenzen, som Jyllands-Posten havde i går. En årsløn på 3,4 millioner kroner! Et lille rygte, der forhåbentlig ikke er sandt, er, at it-systemet, som regnskabet kørte på, var af den slags, der typisk bruges af firmaer med en håndfuld eller to ansatte….

I dag kimer telefonerne stadig. Jeg vil gerne hjælpe kolleger,  og det bliver jo i sidste ende også til fordel for mig. Det ser for eksempel ud til, at jeg kan få udgivet en bog, som mit hjerte længe har brændt for, og som der har været flere engagerede mennesker i gang med at arbejde på. Det er et forsøg på at gøre tech-verdenen mere spændende for unge piger og deres forældre:-)

Midt i travlheden vil jeg så bare offentliggøre endnu en af mine historier, der lå færdig 6 dage før IT Factorys konkurs. Det er en bagatel i dag, men viser endnu et aspekt ved Stein Baggers personlighed. Den er skrevet til Computerworld, så målgruppen er altså ikke helt bred, sorry:-)

Dårlig match mellem Wipro og IT Factory

Store forventninger, da IT Factory blev skandinavisk salgskontor for det store indiske it-selskab Wipro og udviklingspartner

IT Factory blev i starten af 2004 skandinavisk salgskontor for det store indiske it-selskaber Wipro, der tilbyder offshore udvikling samt drift.
”Med de skandinaviske it-budgetter vil Wipro blive en faktor man lægger mærke til i Skandinavien inden for outsourcing,” lover IT Factorys administrerende direktør Stein Bagger i Computerworld.
Fire år senere konstaterer Stein Bagger ved et møde med Computerworld den 29. oktober, at alt, det blev til, var en lille opgave fra danske Opportunity Solutions.
Men Wipro var også IT Factorys egen udviklingspartner. På dagsordenen var produktet CO-EX, der ikke beskrives i detaljer.
I første omgang skulle det angiveligt handle om at få applikationer, bygget på IBM’s Lotus Notes mail- og gruppeværktøj, glat igennem, når IBM opgraderede basisfundamentet, altså egne applikationer og underliggende rutiner. Men der ses også omtale af, at CO-EX skulle bruges til portaler på nettet – til at få Notes-applikationer på nettet.
På mødet med Computerworld sagde Bagger, at man i samarbejde med Wipro ville lave ”en knap, man kunne trykke på”, så applikationen pr. automatik kunne flyttes over på IBM’s Websphere platform, kodemæssigt omformet til Javascript. IT Factory havde selv sin Notes-baserede Business Suite, der skulle over på nettet, men ambitionerne gik på at få et generisk værktøj, der kunne klare alle miljøer.
Ifølge Stein Bagger viste det sig, at det amerikanske firma Bowstreet havde mere at byde på, og heriblandt webservices-værktøjer, der stak snablen ned i de store kendte ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning). Derfor blev der indgået et partnerskab med Bowstreet, der i dag ejes af IBM. IT Factory bidrog med Notes-funktionalitet til Bowstreet-produktet, der i dag hedder Websphere Portlet Factory.

___________________

Det var så den artikel. Parodisk nok vælger IBM, da konkursen er en kendgerning, for første gang nogensinde at imødegå IT Factorys pral om, at der er ITF-kode i det store IBM produkt. IBM har stiltiende år efter år hørt og læst IT Factorys Stein Bagger og Asger Jensby fortælle om “royality” indtægt fra IBM på grund af den stump kode. IBM gav oplysningen til Jyllands-Posten efter konkursen.

UPS: Og så glemte jeg at tilføje, at det vrimler med Opportunity Solutions-kontakter i Asger Jensbys officielle netværk. Også Peter Sølbeck, JMI-partner, figurerer i denne sammenhæng.

103 responses to “Stein Baggers mislykkede eventyr med indiske Wipro

  1. Martina A Godt gået – du skulle ansættes til optrævlingen af hele banden – opportunity solutions og Sølbeck/jensbys fiduser

Comments are closed.