Bogræset om Bagger: Gyldendal Business fik “mig”

Efter opringning fra 8-9 forlæggere, hermed min beslutning. Foreløbig kun udtrykt i en pressemeddelelse. Jeg slider lige nu med en helt almindelig klumme til Berlingske Business i morgen, og overskriften er “Ikke et ord om Stein Bagger”:-)Pressemeddelelsen:

Journalisten og bloggeren Dorte Toft har indgået aftale med Gyldendal Business om – i samarbejde med den erfarne erhvervsjournalist og forfatter Henrik Tüchsen – at skrive fortællingen om IT Factory.

Dorte Toft har vedholdende gennem lang tid set med seriøse og kritiske journalistiske øjne på IT Factory. Hun har skrevet kritiske artikler og blogindlæg om det ”succesrige” firma. I bogen kommer læseren helt tæt på, hvordan optrevlingen af nettet af løgne foregår i samarbejde med alle de kyndige mennesker, der meldte og stadig melder sig via mails og hendes blog, Bizzen. Dorte Toft har tidligere forfattet minibogen, Magtkampens A-Z, udgivet på Borgens Forlag under pseudonym.

Henrik Tüchsen har mere end 20 års erfaring med erhvervsjournalistik både fra Berlingske Tidende og dagbladet Børsen. Han har igennem sin lange karriere haft en særlig interesse for at skrive erhvervsportrætter, bl.a. bøgerne: Manden de kaldte særlig egnet om Michael Pram Rasmussen samt The American Dream – og otte danskere, der tør leve drømmen ud. Oprindeligt var det Henrik Tüchsen, der banede vejen for Dorte Tofts blog, Bizzen, på Berlingske Business.

”Vi er naturligvis rigtig glade for aftalen med Dorte og Henrik. Ikke kun fordi de tilsammen danner et særligt kvalificeret forfatterpar til netop denne bog, men også fordi de kan mere end bare at samle alle sagens tråde og give et overblik. De kan give læserne en rigtig god læseoplevelse. Faktisk kan det gå hen og blive en ægte page-turner,” udtaler Lise Nestelsø, direktør for Gyldendal Business. ”Bogen om IT Factory lægger sig perfekt i forlagets planlagte program for 2009 blandt en række stærke og aktuelle titler,” fortsætter Lise Nestelsø. Gyldendal Business er gået i luften i 2008 som Danmarks nye erhvervsforlag med udgivelser til både ledere og medarbejdere med engagement for deres arbejdsliv. Forlaget har allerede markeret sig med en række titler, bl.a.: bestselleren Mærsk Mc-Kinney Møller af Thomas Larsen og Finn Mortensen, Humor på arbejde af Karen-Marie Lillelund, Personlig handlekraft af Stig Kjerulf samt De første 100 dage af Lars Bo Hansen.

 

16 responses to “Bogræset om Bagger: Gyldendal Business fik “mig”

 1. Tillykke. Jeg glæder mig meget til at læse den. Håber I fik en kontrakt med et rimeligt honorar og at det bliver den forventede bestseller.

 2. Til lykke ! Gid det må godt med projektet! Undrer mig selvfølgelig lidt over at det er nødvendigt med Henrik Tüchsen, du skriver da glimrende selv.

 3. Tillykke med kontrakten – vi er mange der ser frem til at læse historien i en sammenhæng.

  Husk at drage et øjebliksbillede af samfundet ind i sagen. Det skete jo kun fordi det kunne ske. Bagger gjorde det kun fordi han kunne. Der var ingen bremseklodser.

 4. Stort tillykke!

  Gælder mig til at få et signeret eksemplar af din / jeres bog til næste jul:–)

  Men er én bog nok!!
  Good luck!

 5. Hej og tillykke med kontrakten.
  Mit indlæg her er måske “off topic”, men alligevel…

  Der har været massiv mediedækning af hele IT Factory sagen lige siden Stein Bagger forsvandt. Men jeg mangler stadig at læse, hvad IT Factory egentlig foregav at producere.

  De må vel have haft nogen produkter – omend fiktive – som de kunne præsentere for investorer og leasingpartnere.
  En væsentlig del af medarbejderne må vel også have troet på, at de arbejdede med reelle produkter.

  Men hvilke produkter var det? Det undrer mig, at der ikke er skrevet om det.

  Venlig hilsen
  Lars

 6. @ claus v.

  En bog som Dorte og Henrik er på vej med, er kæmpearbejde. Alene faktatjekningen!!!!

  Desuden er de begge kompetente og velskrivende, så vi får et topprodukt på sikkert det halve af den tid, som det ville have taget, hvis Dorte alene skulle bakse med en så stor opgave.
  :)

 7. Nu tuder Jensby også, ifølge en tabloid.

  Han har trukket stikket ud, siger han. Måske skal han også huske at lukke for hanen?

 8. Kæmpe tillykke Dorte Toft.

  Denne blog har jo været medrivende at følge de sidste par uger.

  Glæder mig til at læse hele historien i sammenhæng. Især hvordan du har benyttet bizzen-bloggen som informationskilde og kommunikationsmiddel til afsløring af et danmarkshistoriens største svindelnumre.

  Men håber ikke det er ensbetydende med at ” Nærmest Lykkelig I Nørdland” er lagt på hylden :-)

  Venligst,
  Rikke

 9. “Endnu er bog om IT-Factory paa vej”

  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-19110285.html

  “Endnu en bog om Stein Bagger og IT Factory er på vej. Journalisten og bloggeren Dorte Toft har indgået afta­le med Gyldendal om at skrive fortæl­lingen i samarbejde med erhvervsjour­nalist og forfatter Henrik Tüchsen.
  (…)
  I forvejen er Ekstra Bladets forlag i gang med et bog-projekt om den omfattende sag.”

 10. @Lars Møller
  Mht. produkterne er der tale om software, som kan benyttes online. Dvs. programmer, som ikke kræver lokal installation, men er tilgængelig fra en pc med netadgang. Som fremtidsperspektiv er det en gammel traver – revolutionen lader endnu vente på sig. Men måske er det netop princippets visionære karakter, som Bagger har kunnet tale frem og skabe engagement omkring?
  /Søren

 11. Ny Blekingegadebande-skandale ?

  Hej Dorte, Super arbejde du har lavet – tillykke med aftalen med gyldendal (samme forlag som Peter Øvig Knudsen’s Blekingegadebande bøger er fra).

  Noget jeg endnu mangler at se afdækket er myndighedernes rolle it IT-factory sagen.
  Hvor meget vidste myndighederne, (bagmands)politiet og skat inden Stein stak af?

  Der er historier om at Steins telefoner blev aflyttet i op til et år før hans forsvinden.

  Kunne dette cirkus være blevet stoppet til alles bedste for længe siden ?

 12. Glæder mig til læsningen, Dorte.

  Lars skriver:

  “… jeg mangler stadig at læse, hvad IT Factory egentlig foregav at producere.

  De må vel have haft nogen produkter – omend fiktive – som de kunne præsentere for investorer og leasingpartnere.
  En væsentlig del af medarbejderne må vel også have troet på, at de arbejdede med reelle produkter.

  Men hvilke produkter var det? Det undrer mig, at der ikke er skrevet om det.”

  På Version2.dk har vi forsøgt at dykke lidt ned i, hvilken software der egentlig var tale om, ved at tale med både en IT Factory-ansat samt en partner:

  http://www.version2.dk/artikel/9275-it-factory-ansat-vi-var-taet-paa-revolutionerende-software-lancering

  http://www.version2.dk/artikel/9310-it-factory-partner-deres-software-var-god-nok

 13. @Casper
  er glad for din vinkel og kan fortælle dig at IT Factory faktisk havde (og stadig har – nu kurators ejendom) en del produkter og de var bestemt ikke fiktive.

  Der har siddet omkring 100 mand i ITFs udviklingsafdeling, som har udviklet disse produkter. De er bare blivet ignoreret af bl.a. Dorte og en del af pressen, som sikkert mener at historien bliver bedre ved at sige, at der ingen er, desværre!

  Hvis den fulde historie skal fortælles om IT factory, så skal man gå helt tilbage til Lars Munk tiden, hvor den heller ikke fik for lidt, med bestyrelsesmøder på Bahamas osv… 2M’s krag og m.m.

Comments are closed.