Bizzenbloggen – not same procedure next year

Berlingske Tidende indfører nye regler for at bidrage med kommentarer på denne blog, andre Berlingske blogs. Det fremgår af dagbladet Børsen i dag (kræver abonnement).

Efter nytår skal den, der bidrager med en kommentar på en Berlingske-blog, først have registreret sig med navn og adresse.

I artiklen nævner Berlingske-koncernchef og Lisbeth Knudsen, at IT Factory-sagen har vist bloguniverset som “et nyt og interessant journalistisk instrument.”

Men hun fremhæver også stævningen fra Stein Baggers advokat. Jeg har selv tidligere fortalt, at Lisbeth Knudsen så ud til at skulle i retten for “ærefornærmende udsagn.” Bagger havde krævet 100.000 kroner for tort.

Chefredaktøren nævner i Børsen-artiklen også risikoen for flere stævninger som følge af anonyme kommentarer.

»Det er klart, at der kan kan være en risiko ved det, for vi ikke kan tjekke alt, der ligger på vores blogs.«

»Af samme årsag indfører vi efter nytår den regel, at brugerne skal opgive navn og adresse. Det stiller os ikke retsligt anderledes, men giver os en anden sikkerhed for, hvem der skriver,« siger Lisbeth Knudsen.

95 procent af mig hilser dette initiativ meget velkomment. Debatten bliver  godt nok mere begrænset, når folk skal registrere sig. Det viser al erfaring. Men den viser også, at kvalitativt øges indholdet til gavn for de tilbageværende og nye læsere.

5 procent af mig vil så savne de fuldstændige anonymitet, der har været muligt. Findes der overhovedet nogen af de allerstørste skandaler, der er afdækket, uden at det blev indledt af et anonymt tip? Jeg tror det ikke.

Anonyme tip kan dog stadig finde vej til os bloggere. Min mailadresse står for eksempel i venstre side under foto.

Nu skal jeg også have fortalt TDC, at mit navn ikke er, og aldrig har været Dorthe Toft Høglund, som TDC påstår. Også på min kontoradresse er det en Dorthe med “h”, der huserer hos TDC.

Mine kontaktoplysninger fremgår også her.

Men hvad er din holdning til registreringspligten?

134 responses to “Bizzenbloggen – not same procedure next year

 1. jenni 18. december 2008 kl. 23:35
  “Claus Sønderkøge
  18. december 2008 kl. 21:43

  Naa.
  Paastaar du, at journalisten lyver ?

  Der var foto af artiklen paa artiklen.
  Er du… forsvarsadvokat?
  Noget rivende galt er der da.”

  Ja – som jeg ser det er der det rivende galt at du synes at være gået i selvsving med de danske popularitetsmedier.

  Jeg er ikke advokat for nogetsomhelst. Jeg er ganske almindelig politisk iagttager som du selv. Forskellen er måske nok at jeg søger efter at angribe samfundsnedbrydende strukturer uafhænig af personer. Altså principper og eksempler på princippernes virkning.

  Indgangsvinklen er for mig irrelevant – derfor er emnet for mit vedkommende afsluttet hermed.

 2. Claus Sønderkøge

  19. december 2008 kl. 10:24
  Normalt gider jeg ikke interessere mig for indlæg fra et så ringe ID som ‘Mr.M’ men tak. Der er en artikel kan jeg se. Tæller jo ikke meget i nyhedsstrømmen – men lidt har jo også ret.”

  Tæller jo i nyhedsstrømmen i udlandet, som du har benægtet foregik.
  Ikke sandt.

 3. Claus Sønderkøge

  19. december 2008 kl. 10:29

  Du skriver til mig, jenni:

  “Jeg er ikke advokat for nogetsomhelst. Jeg er ganske almindelig politisk iagttager som du selv.”

  Hvad ved du, Claus Sønderkøge, om, hvad jeg, jenni, er?

 4. Et eller andet skal der ske med blogs. Der er for mange kommentarer der intet har med bloggens emne at gøre.
  Den hårde tone, som kan opleves, synes jeg er et mindre problem. Bloggens ejer kan jo godt gribe ind og slette personlige sammenstød, hvis det mere er det personlige end emnet der dominerer.
  Det juridiske er måske det vanskeligste. Har en blog-ejer det retslige ansvar for alt indhold ? Svaret må være ‘ja’, for hvem ellers ?
  Argumentet om at kende kommentatorens navn og adresse synes jeg ikke holder vand. Dels er det teknisk nemt at omgå kravet, dels er det ude af takt med blog-universets spilleregler.

  Men lad os nu se, hvor mange kommentatorer der mistes. Kommentarerne bliver nok mindre umiddelbare på grund af selvcensur, og tydeligvis er der visse typer af meninger som Lisbeth Knudsen gerne vil undgå i fremtiden.

  Fra min side vil ændringen medføre absolut tavshed, hvilke nogle sikkert vil være glade for. Sov godt.

 5. Det står enhver frit for at gi´en journalist et anonymt tip, så hvad er problemet med at skulle droppe anonymiteten på en blog.
  Hvis Stein Bagger havde haft tid, så kunne han jo ha´ deltaget på Dorte Tofts blog under pseudonymet “Sten Blogger”. Og havde ledt de mange andre bloggere på vildspor..
  Med registrering kan vi andre slippe for de 8-10 pct. psyko´er, hvis indlæg burde omdirigeres direkte til en bloggende psykiater.

 6. Fjollet… Folk bruger jo bare en annonym gmail eller endnu bedre lortemail.dk og så er situationen jo ikke anderledes end hidtil. Hvis i ikke bruger digital signatur så har i i realiteten ingen anelse om hvem der skriver. Og godt det samme.

 7. Det bliver jo sikkert noget andet software. Jeg mener ikke det nuværende ‘Worldpress’ eller hvad det hedder åbner mulighed for angivelse af adresse. Så man kunne tænke sig, at det bliver software magen til Politikens. Og adressen kan hver enkelt blogger (altså Toft, Beino-vits, Mouritsen så se). Der er jo efterhånden mange bloggere og der kommer flere til. Er de alle sammen værd at betro ens adresse?

 8. Kasper 19. december 2008 kl. 14:30
  “Fjollet… Folk bruger jo bare en annonym gmail eller endnu bedre lortemail.dk og så er situationen jo ikke anderledes end hidtil. Hvis i ikke bruger digital signatur så har i i realiteten ingen anelse om hvem der skriver. Og godt det samme.”

  Nej sådan går den ikke Kasper. Normalt skal man åbne via en link som sendes til ens mail-adresse. Så en dummy-adresse duer ikke. Den skal være valid på starttidspunktet.

  Kommer der senere problemer standses du via IP-adressen.

  Hvad er dit formål Kasper? Er du en af dem vi helst vil af med?

 9. Susan 19. december 2008 kl. 15:44
  “Er de alle sammen værd at betro ens adresse?”

  Hvis du har noget at skjule Susan, er du så sikker på at internet er det rigtige gemmested for dig?

 10. Claus Sønderkøge. Det stemmer ikke! På Politiken skal der ikke email-aktiveres, men man kan skrive umiddelbart (men så vidt jeg husker skal de lige tjekke om adresse og navn stemmer overens – og det gør det jo, for det er hentet ud fra krak)

  Men Calus Sønderkøge! Hvis du får det som du vil have det, så vil der kun være DIG – og så måske Birger nordre-Roskilde og Østre-Sorø – samt ikke at forglemme Vestre-Fængsel – som du kan diskutere med. Det skal nok blive lystigt!

 11. Susan 19. december 2008 kl. 17:35
  “Claus Sønderkøge. Det stemmer ikke! På Politiken skal der ikke email-aktiveres, men man kan skrive umiddelbart (men så vidt jeg husker skal de lige tjekke om adresse og navn stemmer overens – og det gør det jo, for det er hentet ud fra krak)”

  Jeg kan ikke huske præcis hvordan de gør det på Politiken. Men det er jo rimelig simpel måde til at holde de værste væk – og det er jo hvad det drejer sig om.

  Skulle der kun blive de seriøse tilbage at diskutere med vil jeg med stor forventning se frem hertil. Der er alt for mange fjolser på internet. En del af disse opfører sig formentlig rimeligt normalt hvis man mødte dem i forsamlinghuset el. lign.

  Men du skal ikke være bekymret for mig – jeg kan klare mig på andre sprog end dansk.

 12. @susan det har du ret i: er det alle bloggere man har kyst til at give sin adresse? Nej.
  Og hvad sker der med adressen? Hvem kan yderligere faa fat i den? eller gives videre til.

  Jeg ser, siden grundlovsforhøret af Bagger, der blev afholdt for dobbeltlukkede døre, da der af hensyn til efterforskningen ikke maatte komme noget ud, at der er en stribe af artikler, der beskriver, hvad der blev sagt derinde.

  Man kam altsaa ikke fæste lid til er paalagt fortrolighed – ikke engang naar den er paalagt af en dommer i en retssag.
  !

  Og Claus Sønderkøge, det handler ikke om, at/om man har noget at skjule.
  Det handler om at man har noget sige/fortælle/har informationog/ har tip om/ har en holdning om/ har en kommentar til.

  Det handler om, man IKKE ønsker nogen af verdens mærkelige personager rendende een paa dørene, fordi man har kastet lyst paa noget, mener niget, som DE ikke ønsker, man mener, – ønsker skulle/skal forbigaaes i tavshed.

  Det er en jungle, vi lever i.

  Lisbeth Knudsen eller andre paa Berlingske bør lade debat og blogs fortsætte status quo, altsaa som de er, til frie tanker, informationer, tip, ideer, holdninger og bemærkninger – DIALOGEN.

  Læserbreve med navn og adresse er til den trykte papirpresse (der iøvrigt OGSAA trykkes under anonymitet, naar man beder om det). Envejsbesked – slut færdig.

  Debat paa en blog er, og skal være, noget helt anderledes aabent, spontant og letflydende.

 13. @susan det har du ret i: er det alle bloggere man har lyst til at give sin adresse? Nej.
  Og hvad sker der med adressen? Hvem kan yderligere faa fat i den? eller gives videre til.

  Jeg ser, siden grundlovsforhøret af Bagger, der blev afholdt for dobbeltlukkede døre, da der af hensyn til efterforskningen ikke maatte komme noget ud derindefra, at der er en stribe af artikler, der beskriver, hvad der blev sagt derinde.

  Man kan altsaa ikke fæste lid til paalagt fortrolighed – ikke engang, naar den er paalagt af en dommer i en retssag.
  !

  Og Claus Sønderkøge, det handler ikke om, at/om man, har noget at skjule.
  Det handler om, at man har noget sige/fortælle/har information om/ har tip om/ har en holdning om/ har en kommentar til.

  Det handler om, man IKKE ønsker nogen af verdens mærkelige personager rendende een paa dørene, fordi man har kastet lyst paa noget, mener noget, som DE ikke ønsker, man mener, – ønsker skulle/skal forbigaaes i tavshed.

  Det er en jungle, vi lever i.

  Lisbeth Knudsen eller andre paa Berlingske bør lade debat og blogs fortsætte status quo, altsaa som de er, til frie tanker, informationer, tip, ideer, holdninger og bemærkninger – DIALOGEN.

  Læserbreve med navn og adresse er til den trykte papirpresse (der iøvrigt OGSAA trykkes under anonymitet, naar man beder om det). Envejsbesked – slut færdig.

  Debat paa en blog er, og skal være, noget helt anderledes aabent, spontant og letflydende.

 14. Så blev “tråden” igen for lang, og som altid har debatten så en tendens til at gå i selvsving mellem ganske få.

  Det giver dårlig læseoplevelse for andre. Men moralen er: Minimum et blogindlæg pr. dag, og det er også den forpligtelse, jeg har. Men jeg må med skam at melde erkende, at forpligtelsen kun overholdes gennemsnitligt for tiden.

 15. jenni 19. december 2008 kl. 18:25
  “at man har noget sige/fortælle/har information om/ har tip om/ har en holdning om/ har en kommentar til.”

  Dem er der umanerligt langt mellem på internet.

  På Politiken er der et par stykker. Jeg har aldrig mødt blot en enkelt på Berlingske som har været i stand til at belægge noget som helst med argumenter eller viden.

  Da princippet vi taler om blev indført på Politiken kom vi af med to nazister. Det var det hele værd.

 16. Dorte Toft

  Du har ganske ret mht selvsving blandt visse typer.

  Det er direkte dræbende for debatten når neurotikere spamer debatten med syge indlæg.

  Selv ikke dine gentagene opfordringer til “don’t feed the troll”, virker ikke.

  Jeg vil stærkt opfordre til at udelukke de værste typer. Der er jo ikke megen grund til at en tråd følges op af 200 indlæg, når mere end en fjerdedel, primært fra en enkelt, i denne tråd dog kun 15 ud af 115, er fuldstændigt syge og langt ude i hampen.

 17. Knud Madsen

  Det er jo helt fint med at få lukket for adgang, hvis en blogger bliver for utidig eller hvad det kunne kaldes.

  Men hvorfor skulle det så gå ud over mig – jeg mener ikke at jeg har været en af de værre på Berlingskes blokke; – men min normale pc er der lukket for adgang til “Blogs” på Berlingske.

  Det varer så formentlig ikke længe, så er denne, min gamle pc’er, nok også forment adgang !

  PS: Så kom der tidligere en kommentar om, at Berlingske kunne tænkes at ville tjekke for adressen i KRAK – og det er givet fint; men betyder det så, at udlændinge er forment adgang ?

  Så Dorte, vi mangler stadig at få viden om fremtiden – og det ville så givet kunne give en mere lødig debat, eller i hvert fald en debat ud fra kendte forhold.

 18. Jenni: Fx. det had du har imod SKAT.

  “Hvad med de danske modstandsfolks bedrifter for ærlige danskere under nazisternes besættelse af Dk?”

  Du mener dem som gjorde gode gerninger i det skjulte for derefter at misbrugte det til at henrette folk de ikke kunne lide af den eller anden grund? Dem som vi stadig ikke har straffet selvom alle ved at det skete mange gange?

 19. Kort og godt,- som minimum skal dem som ligger platform og serverplads til kende navn og adresse på dem som skriver, sådan mener jeg det burde være.

  Det er da et lille krav som de fleste vist kan acceptere,og oplysningerne blir jo ikke gjort offentlige.

  Som det også er blevet sagt, så kan man jo stadig sende en anonym mail til bloggeren, hvis man har ting man helst ikke vil lægge navn til.

 20. Nej, det er meget forkert, at adressen tilsyneladende også skal opgives. Det finder du ikke tilsvarende i noget andet land. BBC’s redaktørers blog f.eks – ingen adresse, blot navn og password. BBC messageboards: Det samme.

  Det er kun Politiken som har noget tilsvarende, og at Berlingske vælger at kopiere netop dette organ, tyder på 1) de er blevet overtalt af samme software-firma som leverer til Politiken, 2) almindelig udtryk for Københavns indskrænkethed som rider landet som en mare –eller pkt 1 og 2 i forening.

 21. I kan godt forberede Jer på at når de skifter software, så vil de gamle blogge ikke længere være tilgængelige. Det er da ærgerligt især for dortes blogge, som er de som har haft størst, konkret virkning og efterdønninger udenfor.

  Selv har jeg slået mine folder på de politiske blogge, og mange af de ting som bloggerne har skrevet i årets løb, har været meget pinlige, og er en stor ydmygelse for dem nu at få strukket frem.

  Der var Uffe elledreng, som i April plæderede for Georgiens optagelse i NATO f.eks, og både han og Mou-mou skam-ridtsen og Jesper Beino-vits opfrodrede i sommers efter Georgien krigen til at smide Rusland ud af alle mulige ting – alt sammen synspunkter som er blevet forkastet, og som vi var mange der allerede dengang gjorde opmærksom på. Og på den måde er der en hel masse ytringer, som – mu alle, og formentlig også dem selv – kan se er udtryk for er meget begrænset udsyn, som stiller spørgsmål ved hele deres evne til at skelne klart.

  Disse personer er givetvis ganske tilfreds med at bloggene til Nytår bliver slettet for altid. Jeg ved det går sådan, fordi jeg kan huske noget tilsvarende, da Politiken skiftede software, da forsvandt de gamle blogge også, og det er ikke mere muligt at google dem. Det er det samme med DR’s gamle blogge. Jeg troede ellers at Google havde en Cache,- men de kan ikke googles mere.

  Er der nogle af Jer IT-folk, som kan fortælle hvordan de kan hentes frem igen? Kan det dér Archieve.org bruges?

  P:S: Er der nogle af Jer som kender noget gratis software, så man i en ruf kan downloade f.eks alle Uffe Ellemanns blogs? Jeg havde engang for snart mange år siden noget software på prøve ( i 30 dage), som hed noget med ‘offline-viewer’, hvor man f.eks kunne sætte den til at gå efter alle links på BBC News forside, og den downloadede så alle de historier som var tilknyttet de pågældende links.

 22. Thomas Toft
  20. december 2008 kl. 06:56

  Had til SKAT?
  Vrøvl.
  Jeg har et sundt retfærdighedsgen. Det er alt.

 23. @jenni

  jeg synes du har været underholdende herinde.
  Håber du genopstår et sted hvis nu Berlingske/Lisbeth Knudsen gør en langsom harakiri vedr. anonymiteten.

  @alle vedr. Troll
  vi lever for at lære – ikke for at fordømme.
  Lyt til/lær af din modstander – vend ham ikke ryggen, ellers så taber du kampen.
  Hvad gør det om en blog bliver lang – vil vi hellere have censur? Din pligt i en demokrati, er at forsvare også dem der har en anden holdning end din egen.

 24. Der er maks 125 kommentarer til en tråd, så nu lukker Berlingeren for det frie ord for denne gang!
  Glædelig Jul og Gråt Nytår!

  Nogen søger lige nu på dit IP-nummer – så sæt kaffekanden over klokken ni – vi kommer:
  PeT – politiets entertainment
  kpMG – den har vi KørtPåMangeGange
  OA, kendte advokater og godtfolk

 25. Albert

  Gad vide, om du ikke er meget tæt på det med, at nogen tjekker op.
  Min pc’er er til tider lukket – og sådan at jeg ikke kan komme ind på Berlingskes “Blogs”, der kommer så en side op, som siger “Internet Explorer kan ikke vise websiden”. Mærkeligt, for alle andre sider kan jeg komme ind på – både på Berlingske.dk og alle andre hjemmesider.
  Jeg har sendt mail til Berlingske om det, men svaret afventer jeg stadig !
  Om det nu er Berlingske eller andre, som har leget lidt med at genere en blogbruger som jeg, det står uklart.
  Jeg er mangeårig abonnent på Berlingske, men jeg har dog nu slettet den på “Betalingsservice”.
  Jeg vil så bruge resten af denne abonnementsperiode til at revurdere, hvorvidt jeg vil fortsætte med at abonnere på Berlingske Tidende – eller evt. gå over til internet udgaven, eller helt undlade abonnementet og så alene læse “overskrifterne” på nettet.
  Der er jo også en væsentlig økonomisk forskel mellem internet udgaven og så papirudgaven med posten.

 26. Albert

  Gad vide, om du ikke er meget tæt på det med, at nogen tjekker op.

  Min pc’er er til tider lukket – og sådan at jeg ikke kan komme ind på Berlingskes “Blogs”, der kommer så en side op, som siger “Internet Explorer kan ikke vise websiden”. Mærkeligt, for alle andre sider kan jeg komme ind på – både på Berlingske.dk og alle andre hjemmesider.

  Jeg har sendt mail til Berlingske om det, men svaret afventer jeg stadig !

  Om det nu er Berlingske eller andre, som har leget lidt med at genere en blogbruger som jeg, det står uklart.

  Jeg er mangeårig abonnent på Berlingske, men jeg har dog nu slettet den på “Betalingsservice”.

  Jeg vil så bruge resten af denne abonnementsperiode til at revurdere, hvorvidt jeg vil fortsætte med at abonnere på Berlingske Tidende – eller evt. gå over til internet udgaven, eller helt undlade abonnementet og så alene læse “overskrifterne” på nettet.

  Der er jo også en væsentlig økonomisk forskel mellem internet udgaven og så papirudgaven med posten.

 27. Christian, det lyder meget mærkeligt. Er der andre sider, du ikke kan se med IE, (Internet Explorer)?

  Prøv en anden browser, f.eks den norske Opera eller Mozilla Firefox, eller hvad med den nye Goggle CHrome? Jeg ved godt at mere end 80 % af verdens internet-anvendere bruger IE – det er øjensynlig en ren vanesag, fordi computeren er udstyret med denne fra start af. Men rent sikkerhedsmæssigt er det den ringeste – netop fordi så mange bruger den, er det den, som alverdens hackere koncentrerer sig om, når de skaql finde huller til at komme ind og f.eks læse passwords til banker.

  Su skulle prøve Googles nye browser, Chrome? Bare Google efter den. Du vil opleve at den er hurtigere en IE, og at du kan lukke den med f.ex 40 faneblade pbne – og den vil huske alle faneblade til næste gang – og jeg vil vædde på at du også kan se Berlingskes Blog. Prøv den – og vi kan tales ved.

  Og jo – du kan have ligesåmange browsere du vil på din computer. De forstyrer ikke hinanden, og indvirker ikke på hinanden.

 28. Georg

  Tak for dit svar – og det er rigtigt, hvorfor netop kun denne ene del af hjemmesiden (“Blogs” på Berlingske.dk).

  – Hvis det ikke er Berlingske, som har lagt spærringen ind, så synes jeg da, at det er besynderligt, at Berlingske ikke har svaret mig på min mail til dem !

  Tak for henvisningen til de andre browsere – og det vil jeg da nok prøve.

  Og blot dette, jeg holder til stadighed mine programmer opdateret vis Windows Update – faktisk dagligt.

 29. Der er lidt sære tekniske problemer med business’s blog, der bygger på en barberet version af WordPress, og jeg ved ikke, hvilken version.

  Men jeg har nu også gjort personen, der er teknisk ansvarlig for blogplatformen, opmærksom på problemet. Håber, at det kan løses snart, men der er jo nogle juledage, der måske forsinker løsningen.

 30. Angående problemer med adgang til Blogs på Berlingske.dk

  Berlingske har nu henvendt sig til mig – og formentlig også andre; og de arbejder på sagen.

  – Og nu har jeg så adgang igen, men i morgen kan der så være spærret; og det er så det, som givet gør denne sag så mærkelig, og som vil være en større opgave at få klaret.

  Jeg har (endnu) ikke lagt en anden browser på, men skulle problemet ikke kunne løses, så vil det være næste prøve fra min side til at omgå problemet. For jeg synes nu nok, at der sker mange gode ting på disse blogs, og som jeg nødig vil undvære i dagligdagen.

  Jeg ønsker held og lykke til hos Berlingskes it-medarbejdere, samt ønsker dem en glædelig jul – og selvfølgelig også til Dorte Toft.

 31. Berlingske slipper i hvert fald for mine kommentarer. Efter min mening er det et misforstået udslag af dagbladsstorhedsvanvid at tro at man er så nødvendig og vigtig at brugere gider registreringshelvedet – og det er altså både at gøre det og derefter huske det. Jeg skøjter rundt mellem ca. 150 rss-feeds og så gider jeg simpelthen ikke besværligheder.

  Af samme grund læser jeg heller aldrig Berlingske online selv om jeg er abonnent og bare skal taste min kode ind. Politiken vil nemlig gerne have mig uden at jeg skal besværes. Berlingske har i det hele taget ikke forstået internettet.

  Jeg vil stadig læse din blog med stor fornøjelse, men kommentere gider jeg ikke.

Comments are closed.