Tysk køber af IT Factorys software. Mikael Ljungman fik nej

Kurator for IT Factorys konkursbo, Boris Frederiksen, oplyser, at der er fundet en køber til noget af det kuldsejlede selskabs software. Det er tyske Group Business Software AG, der også ansætter Carsten Sjørup, der var udviklingsdirektør for IT Factory. Boris Frederiksen oplyser ikke prisen, men kalder den tilfredsstillende.

Det blev altså ikke IT Factorys spektakulære partner, Media Power, der købte softwaren, selvom en chef der, den bedrageridømte svensker Mikael Ljungman, lynhurtigt efter konkursen anmeldte firmaets interesse i et køb.

Produktet, som kunne sælges, er PaaS – Platform as a Service, og dertil hørende moduler. PaaS var ifølge Stein Bagger helt unikt. Det eneste i verden, der kunne tage enhver eksisterende løsning – applikation – og gøre den netbaseret pr. automatik. Og til brug via en browser, altså lige som vi bruger Microsofts Hotmail eller Googles Gmail.

PaaS kunne klare alt, om løsningen var fra SAPs, Oracles, Microsofts, IBM’s Lotus Notes’ eller noget helt fjerde.

Jeg har kaldt PaaS for et luftkastel, men bør pointere, at det var Stein Baggers version – den, som han også pralede med i forbindelse med Tour de France-sponsoratet – der ikke holdt. Hvad han påstår, er ikke  muligt med selskabets PaaS-software. Ikke med nogen som helst software.

PaaS-produktet blev frigivet til test blandt partnere og kunder i sommer, og skulle have været lanceret på IBM-konferencen Lotusphere i januar, som version1. Ikke fuldt færdig, men med en del funktionalitet.

PaaS er bygget på brug af en række produkter fra 3. parter, og herunder virtualiseringssoftware fra amerikanske Parallels. Dertil kommer en del kode udviklet af Carsten Sjørup og hans lille gruppe på Jægersborg Allé. Ingen af de mange udviklere i Indien var involveret.

Med PaaS var det desuden muligt at klare administrationen af kunder og brugere af netbaseret software, oprettelse og rettigheder. Og – med tiden – skulle også afregning for brugen af de netbaserede løsninger være på plads.

IT Factorys egne løsninger i den kategori (Software as a Service) skulle have været lanceret i sommeren 2007, men det skete aldrig. De to af dem, et salgsrettet (CRM) og et personalerettet (HRM)  holdt ikke til trykprøver. Kun et tilkøbt produkt til analyser (BI). Disse produkter fremhæves nu af den tyske køber, som vigtige komponenter.

Den tyske køber har sine rødder i Lotus Notes-verdenen, hvor IT Factorys rødder også var. Group Business Software markedsfører sig især på hvad der kaldes email-compliance, men sælger også salgsstøttesystemer (CRM).

Selskabets pressemeddelelse er her. Man vil tilsyneladende bruge løsningen til at få gjort sine egne løsninger netbaserede. Til at etablere sig,som en af dem, der tilbyder sig med hvad der kaldes “Cloud Computing”.

Køberen opretter nu en afdeling i Danmark, og Carsten Sjørup får titlen vicedirektør for Group Live Division. Jeg vil ønske ham, og den lille gruppe, der følger ham med over i det tyske selskab til lykke. Det ville have været hårdt for dem, hvis udviklingsarbejdet havde været forgæve.

Men jeg vil samtidig sige, at pressemeddelelsen fra Boris Frederiksen men især fra den tyske køber, har en air af Bagger-overdrivelse. Og sådan kører verden videre.

6 responses to “Tysk køber af IT Factorys software. Mikael Ljungman fik nej

 1. Boris Frederiksen mener det er et “tilfredsstillende” salg???

  Hmm tja, vi ved jo alt for godt hvad det betyder. Advokaterne står jo som bekendt først i køen når der skal deles penge ud fra konkursboet. Så den gode Boris har bare tjent sin løn hjem, men jo det er da helt sikkert tilfredsstillende for ham.

 2. Afviklingen af IT-Factory vil vare præcis så længe der endnu er penge at finde – derefter afsluttes bobehandlingen omgående.

 3. Jeg må desværre give de to tidligere bidragsydere ret – se bare alle de andre konkursboer i kølvandet på bankerne disse dage… Det er komplet uanstændigt.

 4. Är det inte ett känt faktum att de största bovarna, i skjorta och slipps, dem finner man bland advokater och revisorer.

 5. Är det inte ett känt faktum att de största bovarna, i skjorta och slipps, dem finner man bland advokater och revisorer.

 6. Jeg tror kun jeg har kendt én ejer/sælger af softwareløsninger, der ikke overdrev voldsomt i salgsprocessen – og det var min seneste arbejdsgiver ComputerCamp.
  Hvad Stein Bagger har sagt om Saas – er vel ikke meget anderledes end hvad så mange andre af hans type har haft frækhed til at hævde.
  Det kræver bare to ting – mangel på teknologisk indsigt, og en økonomisk interesse i at spænde buen hårdt i salget.
  Ærlighed er sgu en sjælden ting i IT-branchen.

Comments are closed.