Shaken, AND Stirred: Jeg fik IT-prisen

“Hold ikke igen,” sagde gemalen. “Fortæl nøjagtig, hvor stolt du er af den nye pris.” Og ja, jeg har tøvet, men som det er fremgået andre steder, så fik jeg torsdag aften IT-prisen, og jeg er bare så stolt af den.

Jeg er vældig glad over den begrundelse, som prisen uddeleles med. Tænk at få en pris af den branche, som man skoser langt mere, end man roser, it-branchen. Jeg blev “shaken, AND stirred” – rystet og rørt.

Jeg er også så stolt som en hane over det selskab, jeg dermed bliver en del af. Min gamle far, computer-salgsdirektøren Hardy Rasmussen, der “sparkede” mig ind i programmørkarrieren, vender sig i sin grav af glæde.

Tænk at mit navn nu står på samme liste som for eksempel Jesper Balser (stifter af Navision, der blev solgt til Microsoft), og Mads Bryde Andersen (den mest it-kyndige juraprofessor i Danmark), Michael Mathiesen (modig og visionær mand, hvis 2M Invest røg i kølvandet på dotcom-kollapset) og Mads Tofte (rektor for IT Universitetet, af ildsjælsstøbing) – fire navne nævnt, ingen glemt. De tidligere års vindere har i øvrigt ret til at indstille kandidater til prisen.

I februar med eJour-prisen var det branchen, jeg er i nu, der kippede med flaget, nemlig den journalistiske. Denne gang er det branchen, jeg stort set blev født ind, it-branchen.

IT-prisen blev indstiftet i 1991 af min gamle arbejdsplads, mediehuset IDG – af den daværende direktør Preben Engell. IDG, der blandt andet står for Computerworld, udgør sammen med IT-Branchen priskomiteen.

Det var på denne organisations velbesøgte årsmøde i Børsbygningens flotte sal, at jeg fik overrakt prisen af en person, jeg sætter stor pris på, men som jeg mindst af alt havde ventet. Det var David Hill, der var fløjet ind fra Boston. Han er selv en garvet journalist, men har i årevis stået i spidsen for nyhedstjenesten IDG News Service, som jeg med stor glæde arbejdede for i Boston i 1999, og for IDG’s publikationer uden for USA.

Prisen, David Hill afslørede, var en skulptur af billedhuggeren Poul Isbak. Det er en minisofa i bløde linier udhugget i natursten, og det er faktisk det eneste, jeg nogensinde har misundt de tidligere prismodtagere. Jeg har været vild med minisofaerne fra Isbak i mange, mange år.

Et menneske, der er ret berømt for tiden, eller måske hans hustru, har også sat pris på Isbak. I boet efter IT Factory ses to små buttede ministole, købt via Galleri Veggerby. Og sådan er verden så lille:-)

7 responses to “Shaken, AND Stirred: Jeg fik IT-prisen

  1. Kære Dorte
    Hjertelig tillykke med IT-prisen. Det glæder også mig at se, at priskomiteen har vægtet dine mange års indsigtsfulde og kritiske journalistik om branchen.

  2. Kanon Dorte! Congrats!

    Og som du siger er det dels pæne “kollegaer” du får, men mest af alt synes jeg det er godt at det ikke kun er Stein/ITF som ligger til grund. Ros får du for for “det lange seje træk”, og det er den vigtigste anerkendelse synes jeg.

  3. Ja, det er da egentlig utroligt, hvad der falder af, når man stripper i mørke! Tøhø – og igen, igen tillykke.

  4. Tak til alle jer “trofaste” her på bloggen. Uden bloggen og bloggens læsere var der aldrig faldet en pris til mig.

    @ Peter Ipsen. Og tak til dig:-)

Comments are closed.