Lynhjælp til ugenr-analfabeter, Super-CV’et, sygehus-it. Twitter-perler.

I går fik jeg via Twitter (og tak til DR’s Henrik Föhns) nys om en lille ugetjeneste, som jeg allerede har brugt to gange siden da. Masser af mennesker, hvis hoved er anderledes end mit, flasher bare med ugenumre, og er det papirkalender eller glemsel for mig. Tjenesten, der fortæller, hvilke datoer der er omfattet af et ugenummer, findes her http://ugenr.dk/.

Jeg kan så klandre mig selv for ikke at have opdaget den før. Ugenr.dk, der er et lille hobbyprojekt med flere år på bagen, er skruet sammen af civilingeniør Christian Schmidt.

Henrik Föhns’ kollega på DR’s Harddisken står for en Twitter-henvisning til en anden perle. “Sådan et CV vil jeg også have,” lød det fra Anders Høeg Nissen, med henvisning til  infografikeren Michael Andersons CV. Tag et godt kig på CV’et, der er forfriskende informationslet og tungt på samme tid.

Og sådan bidrager Twitter til, at man præsenteres for små perler. Jeg skrev for nylig en del om glæden ved nye værktøjer og især Twitter i klumme i Berlingske Business, men kan ikke finde den på nettet, så måske kravlede den aldrig over fra papiret:-)

Den sidste lille Twitter-perle for denne gang kommer som en henvisning fra it-mediemanden Tim O’Reilly, der peger bloggen nursinassistantguide.com, hvor der nævnes 50 open source projekter, der “are changing medicine”.

Og hvorfor jeg peger på den? Nok fordi jeg har dårlig samvittighed over ikke at have fulgt op på, hvordan det går med sygehussystemerne i Danmark. Jeg har skrevet om den hundedyre og ikke særlig succesfulde satsning i Danmark flere gange på blog og i klummer (her er en liste, men ej helt komplet), men så fik jeg alt for travlt med en helt anden sag og en bog om den i kølvandet, men ikke et ord om Bagger her:-)

Måske er der lidt inspiration at finde i listen for sygehusfolk/politikere.

Og hvordan går det mon for det såkaldte Århus-system, der foreløbig har kostet op mod 400 millioner kroner, uden alt er inklusive, og som sandsynligvis skal indføres på alle sygehuse i region Midtjylland med tiden. Den region blev i øvrigt født med 5 forskellige elektroniske patientjournal-systemer (EPJ)!!!!

PS: Er du begynder på Twitter? Har du brug for lidt begyndertip for at komme ud af en måske sur Twitter-start? Sig til, og så får jeg lavet en lille liste, og sikkert med gode Twitteres hjælp:-)  I øvrigt finder du mig på twitter via denne adresse: http://twitter.com/dortetoft

9 responses to “Lynhjælp til ugenr-analfabeter, Super-CV’et, sygehus-it. Twitter-perler.

 1. Sig endelig til hvis du skal bruge Twitter tips, vi har lige løftet sløret for vores Twitter bog 1. juli på Harddisken hos selv samme Henrik Føhns. Mere om bogen på http://Twitterbogen.dk – vi forsøger at samle alt godt om Twitter, primært fra Danmark på denne side og alle links der tagges med Twitterbogen ryger ind på siden – så velkommen til nybegyndere og andre nysgerrige sjæle – det er en givende rejse på 140 karakterer!

 2. Tillykke med bogen Natasha F. S. Det var bestemt ikke for at tage brødet ud af munden på din bog, som jo får så fin omtale mange steder allerede, men blot for med et par gode råd eller 5 at fjerne noget af det, der skuffer de helt nye. I stedet for at de står af efter to forsøg, og laaangt inden de måske overvejer at købe jeres bog:-)

  Måske du lige kunne liste de fem bedste råd for den blanke nybegynder her. Et par af mine egne forslag var i klummen, der som sagt i indlægget, vist ikke nået at komme fra papir til net. Kan i hvert fald ikke finde den på business.dk.

  Jeg kan såmænd også linke til jeres fem allerbedste råd til den totale nybegynder, hvis de allerede foreligger et sted på nettet.

 3. Vedr. Twitter-tvivlerne – en lille kommentar til blogindlægget, fundet på K-forum, der har ret til at lave en dublet af indlægget.

  Afsender: Maja Møller Pedersen:
  Er personligt begyndt på twitter, men lav gerne en liste, som vi kan give videre til de lidt mere skeptiske, der ikke helt er med på beatet endnu :o)

  Så hvad siger du Natasha:-)

 4. Jeg er klart klar twiiter newbie. Jeg lavede en profil forleden og sad og kiggede på en forholdvis tom side: Og hvad så?

  Nåh jo – forlden kom der et tilbud om follower fra en yderst attraktiv ung dame i det udlandske som jeg aldeles ikke kender. :-)

 5. Fedt du tager Twitter op! Der er flere, der er ramt af denne fornemmelse af at Twitter er vigtigt – men hvad skal man egentlig bruge det til?

  Jeg havde selv en sjov oplevelse med Twitter, som metakanal på Reboot 11, hvor den fungerede, som fælles social kanal mens konferencen foregik.

  Skrev om det her: http://mediacom.dk/reboot-11-nu-med-twitter

 6. @Natascha Friis Saxberg. Supergode råd, der dækker et stort behov, og derfor blev jeg “nødt til” at pege lidt ekstra på dem i nyt blogindlæg:-)

  Her bringer jeg så også klummen om de nye værktøjer, der gør det så let for os alle at “smitte andre med viden”.

Comments are closed.