Utrolig robothånd hurtigere end menneskehånd

Langsom, langsom, langsom. Sådan har bevægelsen typisk været i de robothænder, der tager fat i ting og flytter dem. Men mønstret brydes af en robothånd fra Ishikawa Komuro Laboratory på Tokyo University.

Se videoen nedenfor. Alt må gentages i slowmotion, for at vi kan følge med, og det er lige fra at drible med en bold til at smide en mobil og gribe den igen.

Denne video er en af dem, der for mig illustrerer, at ja – nok har vi dygtige industrirobotter, men det bliver intet mod de robotter, vi en dag får som personlige hjælpere.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/-KxjVlaLBmk" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Tip fra Kristina Grifantini – en techjournalist, der har robotter blandt specialerne. Er der robotter, der har imponeret dig, så giv endelige lyd i kommentarfeltet.

6 responses to “Utrolig robothånd hurtigere end menneskehånd

 1. Nørre Usseldrup, onsdag i skarp sol

  Dybt imponerende. Vi vil i de kommende år opspare mindst 34 kr. pr. sæsondeltager til investering i apparatur som det her demonstrerede.

  Ærbødigst undertegnet
  p.v.a.
  Nordvestjysk Masturbationsidrætsforbund

  C. Børsting, kass.

 2. @ Kasper Nielsen. Du milde hvilken robot, tak for link.

  Man tror næsten ikke egne øjne. Kiggede og kiggede for at se, om det mon ikke bare var noget fake, noget med mennesker. Sjovt at se den trippen.. tyder på, at vi mennesker har fundet en fornuftig måde at bevæge os på i visse situationer. Også i situationen hvor den blev skubbet var reaktionen uendelig menneskelig.

Comments are closed.