Bloggerwaves markedsværdi styrtdykket. Jagter kapital

Danske Bloggerwaves særprægede hvedebrødsdage efter entreen på den amerikanske letvægtsbørs OTC er ovre. Markedsværdien for det lille firma, som er indregistreret i Nevada, er faldet til under en fjerdedel siden februar. Da var firmaet ifølge OTC-kursen 65 millioner dollar værd, og nu er tallet 15 millioner.

Jeg erfarer, at selskabets administrerende direktør, Ulrik Svane Thomsen, igen er gået på kapitaljagt uden for børsmarkedet. Han leder efter investorer med tålmodighed.

Bloggerwaves forretningsområde er at få placeret reklamer via bloggere, og ifølge firmaet selv er man nr. 1 verden på dette område, mens man i på USA-markedet har en 3. plads.

Firmaet startede i Humlebæk og var i lang tid blot et lille tomandsfirma, der ikke havde nogen videre økonomi at prale af, og intet har ændret sig i den sammenhæng. Seneste kvartalsregnskab udviste et underskud på 21 millioner dollar.

Allerede i 2007 fremhævede finansselskabet Venpar ellers Bloggerwave som en af sine succeshistorier. Venpar, der ikke eksisterer længere, havde finansmændene Jesper Svane Thomsen og René Lauritsen som nøglepersoner bag kapitalfremskaffelse til klient-firmaer. De to ejede i øvrigt det OTC-noterede selskab, som blev Bloggerwave adgangsbillet til børsmarkedet.

Ligesom Bark Group

Billedet for Bloggerwave på OTC minder om, hvad der skete for et andet Nevada-selskab med danske rødder, reklamekoncernen Bark Group. Her er værdien faldet fra 230 millioner dollar opnået kort tid efter OTC-entreen til i dag knap 23 millioner. Bark Groups rødder er i det københavnske reklamebureau Bark Copenhagen, der har omkring 30 ansatte.

Finansfolkene Jesper Svane Thomsen og René Lauritsen var her involveret i både stiftelsen og kapitalfremskaffelsen til Bark Group, hvor de også selv var storaktionærer. De valgte i april at overdrage deres aktiepost til de øvrige stiftere med videresalg for øje. De har også for nylig oplyst, at de ikke længere er involveret på ventureområdet.