Skal din næste mobil være fra HP?

 Verdens største it-selskab, HP, melder nu rent ud: Ja, vi satser igen på smartphones, men de nye bygger hverken på Microsofts Windows 7 Mobile eller på Googles Android. Vi  baserer dem på det mobil-operativsystem, der hedder webOS og som kom i hus, da det bebudede køb af Palm for 1,2 mia. dollar den 1. juli blev endeligt.

Det store spørgsmål er, om HP kommer alt for sent til ballet?

De tidligere forsøg med HP Ipaq smartphones, baseret på Windows, blev ikke en stor succes, når der ses på markedsandele. Kom den mon over 3 procent? Faktisk anede jeg ikke, at HP så sent som i december 2009 lancerede en ny Ipaq-mobil.

Så vidt jeg har hørt, har flere dygtige HP-ingeniører med mobiler som speciale skiftet arbejdsplads til den nye stærke i smartphone-klassen, nemlig HTC, der var underleverandør til HP. HTC er blevet berømt for sine egne mobiler, baserede på Googles Android-styresystem.

HPs satsning på eget operativsystem blev offentliggjort via tv-stationen CNBC. HP er ellers Microsofts allerstørste kunde, men i mobiltelefonræset skal det altså ikke længere hedde Windows.

Men altså? Hvad tror du. Kommer HP for sent til ballet? Palm selv var sent ude, om selv om den nyeste generation af mobiler, Palm Pre fik o.k. anmeldelser, rokkede det ikke meget ved markedet.

Får HP mon sine enterprise-kunder til at give deres ansatte få HP-mobiler baseret på webOS, eller holder de sig til Windows-mobiler eller Symbian (Nokia m.fl)? Vil HP få fat i forbrugermarkedet, der i forvejen er storkøbere af HPs bærbare og printere, men hvor det er Android-styresystemet, der er ved at få gevaldig medvind, og hvor Apples iPhone er Gud? Og hvor meget mon HP får lært af Palm, hvad angår brugervenlighed?

Hvad vil få dig til at foretrække en HP smartphone?

PS: Jeg var selv Palm-fan i mange år, men gennemførte for en måned siden et skift til en HTC-mobil. Et rigtig godt skifte, men på enkelte områder er HTC’en bare mindre brugervenlig, mere pc-agtig.

4 responses to “Skal din næste mobil være fra HP?

  1. Jeg tror, at den store fremtid kommer til at ligge hos dem, der er bedst til brugervenlighed. “Gamle dage” hvor manualen vejede og fyldte det dobbelte af telefonen, er vi på vej væk fra. IT afdelingerne, der for bare kort tid siden “sad” på smartphones, har mistet dem til KUNDERNE.
    Vi vil selv, og vi kan selv, med blot ganske få konkrete oplysninger fra IT-folkene.
    Derfor Iphones store succes hos mig og mange andre.
    Den kan principielt ikke noget de andre ikke kan, men jeg kan få den til det uden hjælp, og det er det jeg elsker ved den.

  2. Nej tak. Hvis mobilen kommer til at minde det mindste om deres PC’ere, holder jeg mig langt væk. Der er alt for meget bøvl med dem.

Comments are closed.